Saturday, August 20, 2011

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FOCUS : "υπερφίαλος εγωισμός" των Ελλήνων .......

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι δικηγόροι των δημοσιογράφων του Focus σχετικά με το δημοσίευμα-πρόκληση κατά της Ελλάδας. Η αναβολή της δίκης και ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.
Κάθε άλλο παρά σε άμυνα εμφανίστηκαν οι δικηγόροι των Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού Focus.

Οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων υποστήριξαν πως το περίφημο δημοσίευμα με την Αφροδίτη της Μήλου, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.


"Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου".
Και τούτο ακούγεται ορθό, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τη συνέχεια, αφού χρησιμοποιούνται πάλι άκρως αυστηρές εκφράσεις εις βάρος των Ελλήνων.
Οι δικηγόροι του περιοδικού έκαναν λόγο για έναν "υπερφίαλο εγωισμό" που διακατέχει ορισμένες φορές τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, την ίδια στιγμή που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές για άλλους οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.
Ραντεβού τον Νοέμβρη

Η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων του περιοδικού αναβλήθηκε από το Β' Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για τις 29 Νοεμβρίου.
Οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.
Πρόκειται για το περιβόητο εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, στο οποίο απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει απρεπή χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, το οποίο που χαρακτήριζε τους Έλληνες "απατεώνες".
Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους.
Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε, καθώς για τους υπόλοιπους έξι, δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους έχουν επιδοθεί οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία.
Γι' αυτούς μάλιστα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.
Ο εκ των μηνυτών Θ. Φραγκάκης χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται συλλήβδην όλοι οι Έλληνες "απατεώνες", στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.
news247.gr
και
http://www.ethnosnews.com

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin