Saturday, April 7, 2012

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙ ....

СКР "Сметливый"
 06.04.2012 (ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α.)
-
Οξύνονται τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ ασκούν έντονες πιέσεις στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ να σεβαστεί την προθεσμία της 10ης Απριλίου που καθόρισε ο ΟΗΕ για να τερματίσει την καταστολή, και η Ρωσία από την άλλη υπεραμύνεται ''των τελευταίων συμμάχων της στην περιοχή'', όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο επικεφαλής της εθνικής της επιτροπής ενέργειας K. Simonov σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή, παρόντων των Γιάννη Μάζη (καθηγητή Πανεπ. Αθηνών) και Στ. Καρκαλέτση (προέδρου ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α.).


Ως προς την αμερικανική πολιτική, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία ένδειξη ότι τα στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ συμμορφώνονται με το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Άναν. Σχέδιο που αποσκοπεί στην απόσυρση των κυβερνητικών στρατευμάτων από τις πόλεις και στον τερματισμό της χρήσης όπλων. Αμερικανοί αξιωματούχοι μιλούν για ''...φρικτή καταστολή κατά του συριακού λαού", και η Ρωσία από την άλλη δεν κρύβει πως η Συρία είναι σύμμαχός της, υπονοώντας με σαφήνεια πως υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο αμερικανικής γεωστρατηγικής διείσδυσης από τα νότια, στο υπογάστριο της Ρωσίας. Οι Ρώσοι εκτιμούν πως εξουδετέρωση Συρίας και Ιράν εντάσσονται σε αυτή τη μεθόδευση των ΗΠΑ, ώστε να κυκλώσουν τη Ρωσία, αφού σε αυτή την πορεία υπάρχουν κράτη όπως το Αζερμπαιτζάν ή η Γεωργία, φιλικά κείμενα προς τις ΗΠΑ.
Ο Κonstantin Simonov, επικεφαλής της ρωσικής εθνικής επιτροπής για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ήταν εξαιρετικά σαφής επ' αυτού στην προχθεσινή του παρουσάι στο ελληνικό κανάλι ''Contra''.

Tην ίδια ώρα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Vladimir Chkhikvishvili, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην διάλεξη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Άμυνας, ερωτώμενος για τις ελληνορωσικές σχέσεις που στα τελευταία τρία χρόνια έχουν υποβαθμιστεί: "Η Ρωσία είναι πάντα εδώ και περιμένει την ανταπόκριση της Ελλάδας. Η οποία Ελλάδα όμως, φαίνεται πως δεν λαμβάνει υπ' όψηιν της τα ρωσικά ανοίγματα. Η Ρωσία θα είναι μαζί σας, αν και  η Ελλάδα είναι μαζί της και τηρεί τουλάχιστον αυτά που έχουν συμφωνηθεί".
Το περίπλοκο αυτό σκηνικό συμπληρώνεται από την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαβεβαιώσεις για την διασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδος στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ, με τη διάθεση συστοιχίας PATRIOT.

ΕΛ.ΚΕ.Δ.Α.

--------

 

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin