Monday, July 23, 2012

Ισπανία: Και δεύτερη αυτόνομη περιφέρεια θα ζητήσει βοήθεια από τη Μαδρίτη

Οικονομική βοήθεια από τη Μαδρίτη ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν οι αρχές της ισπανικής αυτόνομης περιφέρειας της Μούρσια, δύο ημέρες μετά από το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η περιφέρεια της Βαλένθια.
Ο πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης της Μούρσια, Ραμόν Λουίς Βαλκαρσέλ, δήλωσε στην εφημερίδα La opinion de Murcia ότι η κυβέρνησή του θα ζητήσει «περίπου 200 με 300 εκατομμύρια ευρώ» από το νέο δημόσιο ταμείο που έχει συστήσει η ισπανική κυβέρνηση, με διαθέσιμα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, για να διευκολύνει τη διοχέτευση ρευστότητας στις αυτόνομες περιοχές, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρηματοδότησής τους.

Ο Βαλκαρσέλ διευκρίνισε ότι η Μούρσια θα υποβάλει επισήμως το αίτημα τον Σεπτέμβριο, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση πως οι όροι που θα θέσει η κεντρική ισπανική κυβέρνηση ως αντάλλαγμα θα είναι «πολύ αυστηροί».
Η αυτόνομη περιφέρεια της Βαλένθια, που αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προσφύγει σε αυτό το κρατικό ταμείο, ώστε να βρει τους πόρους που είναι απαραίτητοι για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις. 
NAFTEMPORIKI.GR  22 Ιουλίου 2012

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin