Saturday, September 29, 2012

ΥΕΘΑ: Εκτός πραγματικότητας τα περί πραξικοπήματος το 2011

Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, δημοσιεύματα στο Κυριακάτικο Τύπο (αλλά και το διαδίκτυο) περί πραξικοπήματος που ετοίμαζαν στρατιωτικοί την περίοδο της διακυβέρνησης Γ.Παπανδρέου και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2011.
Κληθείς να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε πως «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας». «Όλα τα άλλα», συμπλήρωσε, «είναι εκτός πραγματικότητας».

Από την πλευρά του, με επίσημη δήλωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας [1], ξεκαθαρίζει ότι «επί προηγούμενης Διοίκησης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα».
«Επίσης», προσθέτει, «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2239975
29/9/12
--

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin