Tuesday, August 8, 2017

ΕΤΙΝΓΚΕΡ ΠΡΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΟ 2020

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΕΩΣ ΤΟ 2020
Η Βρετανία θα χρειαστεί να συνεχίσει τις πληρωμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μακροπρόθεσμα προγράμματα τουλάχιστον μέχρι το 2020, ακόμα και μετά την αποχώρησή της από την Ένωση, δήλωσε ο Γκίντερ Έτινγκερ, επίτροπος προϋπολογισμού της ΕΕ στη γερμανική εφημερίδα Bild.


Η Βρετανία έχει την υποχρέωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για μακροπρόθεσμα προγράμματα πριν το περσινό δημοψήφισμα που έθεσε τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την ΕΕ το 2019, αναφέρει σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Δευτέρα.

«Επομένως, το Λονδίνο θα χρειαστεί να αποστέλλει χρήματα στις Βρυξέλλες τουλάχιστον έως το 2020», είπε στην εφημερίδα.

Μεταξύ άλλων, ο Έτινγκερ είπε ότι αναμένει τη Γερμανία να αντιμετωπίσει ένα πρόσθετο κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ (σε μονοψήφια νούμερα) ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς το Brexit θα αφήσει μια «τρύπα» στον ετήσιο προϋπολογισμό της ΕΕ μεταξύ 10 και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά της, η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε την ιδέα της καταβολής ποσού έως 40 δισεκ. ευρώ για την διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας στο πλαίσιο του Brexit, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το ποσό αυτό θα ήταν ένας συμβιβασμός, διότι οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει περίπου 60 δισεκ. ευρώ. Το ποσό των 40 δισεκ. ευρώ θα ισοδυναμούσε και πάλι με πολλά χρόνια συνεισφορών στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, που θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο του 2019.

Την ίδια ώρα, εναντίον του τρόπου χειρισμού των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από την Ε.Ε. τάσσεται το 61% των Βρετανών ψηφοφόρων, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση της ORB International.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αυξημένο κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση στις αρχές Ιουνίου.
 [elzoni.gr]
8/8/17
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin