Tuesday, December 20, 2011

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ
Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αναγέννησης δόθηκε την Τρίτη 20.12.11 Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Τις νομικές διαστάσεις και το ιστορικό του θέματος ανέλυσαν οι καθηγητές κ. Κ. Μπέης και Γ. Κασιμάτης ενώ ο επίτιμος Πρέσβης κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Συγκεφαλαίωσε τις νομικές και πολιτικές διαστάσεις του θέματος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σ. Παπαθεμελής ο οποίος, αφού επεσήμανε την ολιγωρία του πολιτικού κόσμου στο θέμα, πρότεινε τη δημιουργία ομάδας «ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ»για την αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών που εκτός από οικονομικές είναι ηθικές και ιστορικές.
Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση. Αναλυτικότερα:
Ο κ. Κ. Μπέης κατακεραύνωσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα, επισημαίνοντας τη συνενοχή του ενώ ο κ. Γ. Κασιμάτης πρότεινε να εγκαλέσουμε τα θεσμικά όργανα  του κράτους  ώστε να καταστεί πασίδηλη η ανεπάρκειά τους και να τα φέρουμε προ των ευθυνών τους.     
Ο κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την διεθνοποίηση του προβλήματος και την καταγγελία της γερμανικής ασυνέπειας.
Ο κ. Σ. Παπαθεμελής δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αναγέννηση αναλαμβάνει, και με το παραπάνω, όλες τις ευθύνες που της αναλογούν και θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία που θα θέτει το εθνικό συμφέρον υπεράνω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. 
Αθήνα: Νικοδήμου 2, Σύνταγμα Τ.Κ.105 57 Τηλ. 210 3314314  Fax 2103217771
Θεσσαλονίκη:
Ερμού 55, Τ.Κ546 23,Τηλ. 2310 268333 Fax 2310262830
ηλεκτ. ταχ. : danagennisi.press@gmail.com , stelios@papathemelis.grp.enimerosi@yahoo.gr    

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin