Friday, January 13, 2012

Στη φυλακή οδηγείται σήμερα ο Πρόεδρος της «Ομόνοιας» Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο, ο οποίος κατηγορήθηκε και δικάστηκε από τις Αλβανικές αρχές για δήθεν σύληση τάφων στο χωριό Μπομποστίτσα της Βορείου Ηπείρου! ...

Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου της Κορυτσάς, ο Ναούμ Ντίσο θα φυλακιστεί για ένα χρόνο, αφού κρίθηκε ένοχος επειδή, σύμφωνα με το κατασκευασμένο κατηγορητήριο… έριξε τσιμέντο, προκειμένου να κατασκευάσει σκαλοπάτια και ένα μονοπάτι που οδηγεί στο μνημείο δύο Ελλήνων πεσόντων στον Ελληνο-ιταλικό πόλεμο!
Ωστόσο, οι Αλβανοί φαίνεται ότι δεν άφησαν αυτό το γεγονός να… πέσει κάτω και «ανακάλυψαν» ότι τάχα στο σημείο αυτό προϋπήρχαν τάφοι ομοεθνών τους (!) οι οποίοι καταστράφηκαν, όταν έγιναν τα έργα από τον Ναούμ Ντίσο!
Σύμφωνα με Βορειοηπειρώτες, η απόφαση του Εφετείου της Κορυτσάς αποτελεί… σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, αφού σχεδόν πάντα, οι ποινές αυτές αναστέλλονται, μιας και πρόκειται για περιπτώσεις απλού πλημμελήματος! Έτσι, ο Ναούμ Ντίσο θα κλειστεί για ένα χρόνο στη φυλακή.

Απανωτά…
Παρά το γεγονός, ότι στο πλευρό του κ. Ντίσο βρίσκεται, όχι μόνο η «Ομόνοια», αλλά και πολλές άλλες Βορειοηπειρωτικές οργανώσεις και σύλλογοι, αυτή η κίνηση των Αλβανών είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας που προσπαθούν να επιβάλλουν και στην περιοχή της Κορυτσάς. Άλλωστε, μόλις πριν λίγες ημέρες έγραφε ο «Π.Λ.» για τις απανωτές προκλήσεις τους και για το γεγονός, ότι τώρα και οι ακραίοι εθνικιστικές (η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία») θέλουν να κάνουν κόμμα, καθαρά «ανθελληνικό», εκφράζοντας κυρίως την ιδέα της «μεγάλης Αλβανίας»!
Οι συνεχείς προκλήσεις έφθασαν στο απροχώρητο με την καταδικαστική απόφαση για τον Ναούμ Ντίσο, ο οποίος «πληρώνει» την εθνική καταγωγή του και την αγάπη του για την Ελλάδα, σε μια «ιδιαίτερη» περιοχή, όπως είναι η Κορυτσά.

Στόχος ο Πύρρος Δήμας!
Υπενθυμίζεται, ότι μια ακόμη πρόκληση των Αλβανών ήταν τα όσα είπε ο Δήμαρχος Χιμάρας Γιώργος Γκόρος, ότι ο 4 φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας δεν είναι Έλληνας, αλλά Αλβανός! Μάλιστα, ο αλβανοποιηθείς Δήμαρχος «αποκάλυψε» και το… γενεαλογικό δέντρο του Δήμα, αναφέροντας, ότι κατά το ήμισυ κατάγεται από την κατοικούμενη από Αλβανούς, Μαλακάστρα και τον φωνάζουν Gjergji! Όμως, ο ίδιος ο Πύρρος Δήμας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας μάλιστα συνέντευξη στην Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare. Ξεκαθάρισε, ότι πότε δεν δήλωσε πως τα παιδιά του έχουν Αλβανικό αίμα (όπως φέρεται να γράφτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου Χιμάρας).
«Εγώ δεν έχω πει πως τα παιδιά μου έχουν Αλβανικό αίμα, αντιθέτως έχω πει πολλές φορές πως είμαι Έλληνας και μέλος της Ελληνικής μειονότητας» δήλωσε ξεκάθαρα ο Πύρρος Δήμας, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα κατασκευάσματα του Δημάρχου Χιμάρας.

Δημιουργούν κλίμα…
Είναι όμως προφανές, ότι οι Αλβανοί, ιδίως μετά την απογραφή πληθυσμού, που έγινε τον Οκτώβριο, προσπαθούν να δημιουργήσουν… κλίμα εναντίον όλων γενικά των μειονοτήτων και πάνω από όλα της ελληνικής.
Διαστρεβλώνουν και παραχαράσσουν την ιστορία, κάνουν λόγο για… ανασύσταση της «Τσαμουριάς», για «μεγάλη Αλβανία», για χαμένα εδάφη σε Ήπειρο, Καστοριά, Φλώρινα κ.α. (!), ενώ από την άλλη προσπαθούν –ανεπιτυχώς όμως- να περάσουν προς τα έξω ένα προφίλ εντελώς διαφορετικό!
Ας μην ξεχνάμε, ότι παλεύουν να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι όμως σχεδόν βέβαιο, ότι με τέτοιου είδους τερτίπια και με… τιμωρίες σαν και αυτή του Ναούμ Ντίσο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να πείθουν τους Ευρωπαίους, ότι δεν έχουν θέση στην Ε.Ε.!

Προτεραιότητα
Πάντως, οι Βορειοηπειρώτες περιμένουν από τον Υπουργό Εξωτερικών Στ. Δήμα να κάνει πράξη τα λόγια του, ότι δηλαδή η προστασία των δικαιωμάτων τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα.
Γιατί, αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Στ. Δήμας που συναντήθηκε προχθές με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» Β. Μπολάνο και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε.
«Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Τα πράγματα έφθασαν στο απροχώρητο» λένε αγανακτισμένοι πια οι Βορειοηπειρώτες.
----
ΣΧΕΤΙΚΑ: 
  1. Συνάντηση ΥΠΕΞ Σ. Δήμα με Πρόεδρο «Ομόνοιας» Β. Μπολάνο και Πρόεδρο ΚΕΑΔ Ευ. Ντούλε
  2. Θέμα αξιοπιστίας της απογραφής στην Αλβανία θέτει ο Στ. Δήμας
  3. Πλήγμα για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας
  4. Αλβανία: «Σβήνουν» την ελληνική μειονότητα
  5. Αποσπάσματα από τον λόγο του Γεωργίου Παπανδρέου στις 18-10-1944 (III. Αἱ κατευθύνσεις τοῦ μέλλοντος – Ἐθνικὴ Ἀποκατάστασις)

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin