Wednesday, January 18, 2012

ΥΠΕΞ Σκοπίων και σκοπιανά ΜΜΕ: Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών για το όνομα στη Νέα Υόρκη χωρίς αποτελέσματα (φιάσκο χαρακτηρίζονται από το kanal5)

Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών μεταξύ του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση της διαφοράς  του ονόματος μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας, και των  εκπρόσωπων  των δύο χωρών πρέσβεων Jolevski και Αδαμάντιου Βασιλάκη δεν έδειξε  να  οδηγείται  προς την κατεύθυνση μιας λύσης, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ Σκοπίων.
Στο πλαίσιο αυτό, λυπούμαστε που δεν πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Θέλουμε να επικρατήσει  πνεύμα εποικοδομητικού διαλόγου και  συνεργασίας ως ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η διαφορά.
Η πΓΔΜ παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην μέγιστη εντατικοποίηση του  διαλόγου σε όλα τα δυνατά επίπεδα και να βρεθεί μια λύση σε αυτή την ” διμερή διαφορά”, αναφέρεται  σε  δήλωση του ΥΠΕΞ της πΓΔΜ.
Ο πρέσβης Jolevski, χθες και προχθές, στη Νέα Υόρκη, είχε συναντήσεις με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς , όπου και συζητήθηκε η  πρόοδος στην επίλυση της “διαφωνίας” (διαφοράς) του ονόματος.
Οι συνομιλίες, που οργανώθηκαν από το γραφείο του απεσταλμένου του ΟΗΕ, και πραγματοποιήθηκαν  σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995,  σύμφωνα με την οποία οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ζήτημα του ονόματος. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε επίσης μια ευκαιρία για να συζητήσουν για πρώτη φορά μετά την “ιστορική απόφαση” του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ICJ) στις 5 Δεκεμβρίου 2011, στην προσφυγή της πΓΔΜ. Το Δ.Δ. της Χάγης αποφάσισε ότι η Ελλάδα “θέτοντας” εμπόδια στην ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ  έχει παραβιάσει την Ενδιάμεση Συμφωνία.
ALFA TV

ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΣΧΕΤΙΚΑ (ПЈРМ/PJRM/FYROM/БЮРМ/ARYM/ БЈР М  SITES):
———————–
———————————
(17-1-2012 απόγευμα)

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin