Wednesday, March 14, 2012

ΟΙ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Οι φοιτητές εξαφανίστηκαν από την νύκτα ....

Ξενοικιάζουν σπίτια και μένουν με συγκάτοικους ή προτιμούν την διασκέδαση στο σπiτι με κάποιο dvd, πίτσες και μπύρες....

Έχουν πάθει καθίζηση τα πάντα, οι παλιές καλές εποχές που οι φοιτητές της Κομοτηνής ξενυχτούσαν μέχρι το πρωί έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί ακόμη και οι έξοδοι για τον καφέ έχουν περιοριστεί, ενώ ξενοικιάζουν σπίτια μέσα στην τρέχουσα χρονιά κι επιλέγουν την συγκατοίκηση. 

Την εικόνα αυτή περιγράφουν στο Χρόνο  άνθρωποι που ζούσαν την ζωή και την ατμόσφαιρα της πόλης, βλέποντας πλέον ότι η κρίση είναι ορατή, ότι οι γονείς δεν στέλνουν με ευκολία τα ποσά που θέλουν για τις σπουδές και οι περιορισμοί πλέον είναι ορατοί σε όλους. Μπορεί τα καινούργια στέκια νάναι ο κράχτης στην ουσία όμως, όλοι έχουν συναισθανθεί και κυρίως οι ιδιοκτήτες των καφέ μπαρ και νυχτερινών κέντρων ότι πλέον δουλεύουν τα Σαββατοκύριακα κι όχι τις καθημερινές, ότι, ο τζίρος είναι πολύ μικρότερος, ότι περνούν πολλές ώρες μ΄ ένα ποτό και ένα καφέ, ότι δεν σκορπούν το περιορισμένο χαρτζιλίκι τους, ενώ έχουν αντικαταστήσει τις εξόδους με συναντήσεις σε σπίτια.

Εκεί παίζουν επιτραπέζια παιγνίδια, νοικιάζουν ταινίες και τις βλέπουν παρέα, μαγειρεύουν ή επιλέγουν πίτσες κι άλλα φαγητά delivery βγάζοντάς την πιο οικονομικά. Η αλλαγή νοοτροπίας της φοιτητικής ζωής είναι πολύ εμφανής. Ακόμη και τα πάρτι των φοιτητικών παρατάξεων δεν έχουν εκείνη την ευρύτητα συμμετοχής, ενώ η ατμόσφαιρα αυτή είναι αισθητή σε όλους, κεντρικά και μη καφέ, εστιατόρια, μπαράκια που προσπαθούν να γίνουν ελκυστικά και να κρατήσουν μια μεγάλη μερίδα της νεολαίας των φοιτητών μας.
Μ.Μ.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin