Sunday, March 30, 2014

Independent: Η Ευρώπη χρωστάει μια συγγνώμη στην Ελλάδα για...Το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία

Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα για «το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Independent (11/4/12).

Με σαφώς επικριτική διάθεση έναντι των Ευρωπαίων ταγών της Ελλάδας, η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί και εντοπίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα μέτρα της άγριας λιτότητας.

«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» παρατηρεί ο αρθογράφος, μην ξεχνώντας να κάνει αναφορά και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα.

Όλα αυτά, η εφημερίδα τα αποδίδει στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, για να καταλήξει: «Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία».

[protothema gr]
11/4/12

1 comment:

  1. Κρούγκμαν: «Ανήθικο πείραμα η λιτότητα - Παρανοϊκοί οι Γερμανοί »........

    Για ένα "ανήθικο πείραμα σε ανθρώπους με παγκόσμια εμβέλεια" που βρίσκεται σε εξέλιξη μιλά ο νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν καταλογίζοντας "παράνοια" στη Γερμανία για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει στην Ελλάδα.

    Μιλώντας στην Huffington Post ο κ. Κρούγκμαν ανέφερε ότι αρκετές χώρες της ΕΕ έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, δείχνοντας στην πράξη "τί συμβαίνει όταν αυτές οι πολιτικές γίνονται πράξη".

    Το ρεπορτάζ αναφέρει πως χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία ή και η Μ. Βρετανία "έχασαν" εφαρμόζοντας προγράμματα περικοπών τα τελευταία χρόνια καθώς οι εθνικές οικονομίες "βάλτωσαν" και η ανεργία εκτοξεύτηκε.

    Ερωτηθείς για την Ελλάδα ο κ. Κρούγκμαν ανέφερε ότι η χώρα μας δεν έχει πολλά περιθώρια καθώς "είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει πολιτικές που θα ικανοποιήσουν την Γερμανία, η οποία έχει τα χρήματα".

    "Οι Γερμανοί για την ακρίβεια φέρονται παρανοϊκά καθώς επιβάλλουν ακραία λιτότητα, που δεν βοηθά ούτε καν την μείωση του ελληνικού χρέους" τονίζει.

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112993576

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin