Thursday, May 17, 2012

Φοιτητικές εκλογές: Πτώση της ΠΑΣΠ - Ανοδος των αριστερών παρατάξεων ...

Αισθητή πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠαΣοΚ (ΠΑΣΠ) που παραμένει όμως δεύτερη δύναμη στα πανεπιστήμια και άνοδο των αριστερών παρατάξεων φανερώνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, που ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, 16 Μαΐου. Πρώτη δύναμη όμως στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ παραμένει και εφέτος την ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας. 
Παράλληλα, μικρότερη ήταν συμμετοχή των ψηφοφόρων από πέρυσι περίπου κατά 10%. Έτσι, πάνω από 100.000 άτομα, ψήφισαν εφέτος, ενώ πέρυσι είχαν ψηφίσει 135.000 φοιτητές και φοιτήτριες.

Όπως φανερώνουν τα ποσοστά που δίνουν χωριστά όπως κάθε χρόνο οι φοιτητικές παρατάξεις, η ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας παραμένει περίπου στα ίδια με πέρυσι επίπεδα και είναι πρώτη δύναμη (η ίδια δίνει στον εαυτό της άνοδο), η ΠΑΣΠ του ΠαΣοΚ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση αυτή ξεπερνάει το 10%) σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Στα ίδια με περυσινά επίπεδα με πιθανή μικρή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ σε 65 από 197 συλλόγους πανεπιστημίων, δίνει στον εαυτό της 42,01%, στην ΠΑΣΠ 24,97%, στην Πανσπουδαστική 12,52%, τα ΕΑΑΚ 9,80% και στην Αριστερή Ενότητα 5,30%. Η παράταξη καταγράφει στις δυνάμεις της αύξηση μιας μονάδας σε σχέση με τα περυσινά της ποσοστά, στην ΠΑΣΠ δυο μονάδες μείωση των ποσοστών της, στην Πανσπουδαστική μια μονάδα κάτω, στα ΕΑΑΚ μια μονάδα επιπλέον σε σχέση με τα περυσινά της ποσοστά και στην Αριστερή Ενότητα, αύξηση του ποσοστού της επίσης κατά μια μονάδα.
Η Πανσπουδαστική σε 116 από 200 συλλόγους στα ΑΕΙ δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρυσι), στην ΔΑΠ 30,50 (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %).
Η Αριστερή Ενότητα έδωσε στοιχεία από 61 σε 193 συλλόγους. Καταγράφει στην ΔΑΠ 31,1% (-1,2%), στην ΠΑΣΠ 19,9% (-9,9%), στην Πανσπουδαστική 17,1% (+1,5%), στα ΕΑΑΚ 12,3% (+2%), στον εαυτό της 11,6% (3,9%).
Η ΠΑΣΠ δεν έδωσε την Τετάρτη συγκεντρωτικά αποτελέσματα.
«Οι φοιτητές και σπουδαστές από όλα τα ιδρύματα της χώρας, με τη σημερινή μαζική τους συμμετοχή, έστειλαν ένα ξεκάθαρο και ηχηρό πολιτικό μήνυμα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Παπαμιμίκος. «Ανέδειξαν πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά για 26η συνεχόμενη χρονιά τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τη μεγάλη κεντροδεξιά φοιτητική παράταξη, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση» συνέχισε.
«Κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας πείσουν για την κυριαρχία και αποδοχή των ιδεών της Αριστεράς, και όσων  ενσυνείδητα  θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της γενιάς μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές είπαν ένα μεγάλο όχι στο λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση και ένα μεγάλο ναι στην πρόοδο και την υπευθυνότητα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin