Thursday, May 31, 2012

Ευχαριστήρια επιστολή της Υπουργού Φρόσως Κιάου προς τον Γκύντερ Γκρας ...

Ισμήνη Χαραλαμπομπούλου
Η Υπουργός Παιδείας, Φρόσω Κιάου, εξέφρασε με σχετική επιστολή τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και της Κυβέρνησης της Ελλάδας προς το γερμανό συγγραφέα Γκύντερ Γκρας, βραβευμένο με νόμπελ λογοτεχνίας το 1999, για το ποίημα «Η ντροπή της Ευρώπης» που αφιέρωσε στη χώρα μας.
 
Στην ευχαριστήρια επιστολή, η κ. Κιάου αναφέρει: 

«Αξιότιμε κύριε Γκύντερ Γκρας,

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού κ. Παναγιώτη Πικραμμένου και της Κυβέρνησης της Ελλάδας σας εκφράζω, ως Υπουργός της παιδείας και της εκπαίδευσης των νέων της χώρας μας, θερμότατες ευχαριστίες για το ποίημά σας «Η ντροπή της Ευρώπης», το οποίο μας αφιερώσατε και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες της Ελλάδας και της Γερμανίας ταυτοχρόνως, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012.

Με την ευαισθησία του ποιητή εκδηλώσατε, για μια ακόμη φορά, την αγάπη σας προς το πνεύμα και την ιστορία της Ελλάδας, θεμέλιο λίθο της Ευρώπης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Να είστε βέβαιος ότι το ποίημά σας έδωσε δύναμη στο λαό μας στις δύσκολες μέρες που περνά σήμερα».  
----------

1 comment:

  1. Γκίντερ Γκρας: Με την πολιτική της Γερμανίας η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει ....

    Έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την κυβέρνησή της για τις θέσεις τους στην ευρωκρίση ασκεί ο βραβευμένος με Νομπέλ Λογοτεχνίας γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας. Σε συνέντευξή του προς το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix που θα μεταδοθεί την ερχόμενη Κυριακή, ο Γκ. Γκρας λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ντροπή (…) όταν η Γερμανία ως υπερχρεωμένη χώρα αναγκάζει άλλες χώρες να ακολουθήσουν μια αυστηρότατη πολιτική λιτότητας». Πρόκειται, όπως είπε, για περικοπές μέχρι τελικής πτώσης, για χώρες όπως την Ελλάδα. «Δεν θα μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους».

    Η Γερμανία, σύμφωνα με τον γερμανό συγγραφέα, είναι μια χώρα που πλήττεται από τη διαφθορά και η οποία εκτείνεται από τον τραπεζικό τομέα μέχρι και τον αθλητισμό. «Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υπεροπτική στάση, όπως την επιδεικνύει η Α. Μέρκελ. Αυτό μας φέρνει εχθρούς (…)», όπως χαρακτηριστικά λέει. Με μια έξυπνη πολιτική, «όπως εκείνη που αναγκάστηκε να ασκήσει σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς ένας Βίλι Μπραντ, θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτό».

    Deutsche Welle
    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113036436
    1/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin