Thursday, May 17, 2012

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ ...

Την κατεδάφιση 6.000 αυθαίρετων κτισμάτων μέσα στην επόμενη πενταετία προγραμματίζει η Ειδική Υπηρεσία Κατεδάφισης Αυθαιρέτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όπως αυτός προκύπτει από την Εκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος 2010-2011, προβλέπεται να υλοποιούνται 120 κατεδαφίσεις ανά μήνα ή 1.200 τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Βασικός στόχος των κατεδαφίσεων είναι «η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων» -παραλιών, δασών, εθνικών πάρκων- καθώς και η προστασία του οικιστικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Ο ιδιοκτήτης του αυθαιρέτου θα κληθεί, με δικά του έξοδα, να αποκαταστήσει τον χώρο του ακινήτου του μετά την κατεδάφιση, ενώ αν χρειαστεί ευρύτερη αποκατάσταση της περιοχής θα χρησιμοποιηθούν πόροι από το Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για περιπτώσεις σε όλες τις περιοχές της χώρας που έχουν κριθεί με αμετάκλητες πράξεις κατεδάφισης. Οι κατεδαφίσεις θα συνδυαστούν με έργα ανάπλασης ή ανάδειξης περιοχών όπου αυτό απαιτείται και όπου προκύψουν μαζικές κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων έχουν τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, καθώς φαίνεται πως έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις στοιχείων με τη βοήθεια δορυφορικών εικόνων και στη βάση των φακέλων που υποβλήθηκαν από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Πρόσφατα, άλλωστε, ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν τρεις κατεδαφίσεις στη Μύκονο, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι κατεδαφίσεις στην παραλία Επιτάλιου του Νομού Ηλείας.


No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin