Tuesday, May 22, 2012

Ο Αχμέτ Ιλχάν επιλέγει αριστερά και φεύγει μακριά από τη Νέα Δημοκρατία ...

Μπορεί να μεγάλωσε και να ανδρώθηκε στο κόμμα αυτό, τώρα όμως με μια κίνηση «ματ» μπορεί να ξαναμπεί στην βουλή
Δέχθηκε βροχή προτάσεων με το πακετάκι των 10.500 προσωπικών σταυρών κι έκρινε με βάσει το πολιτικό του συμφέρον
Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου
(xronos gr)
Γυρνάει σελίδα ο πολιτευτής και πρ. βουλευτής Αχμέτ Ιλχάν που μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις αν θυμηθούμε την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, την εισχώρησή του στην Δημοκρατική Συνεργασία με την Ντόρα Μπακογιάννη την δυναμική που ανέπτυξε στο κόμμα αυτό που δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή, αλλά και το γεγονός ότι δεν υποθηκεύει το πολιτικό του μέλλον προχωρώντας σε μια κίνηση ματ κινούμενος Αριστερά κι όχι κεντροδεξιά. H επιλογή αυτή θα δούμε αν του βγει σε καλό πάντως έτσι θα μπορέσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του, να μιλήσει στην καρδιά του απλού ψηφοφόρου, που έδειξε να τον εμπιστεύεται και να τον επικροτεί με τις 10.500 ψήφους που του έδωσε.  Επαφές και συζητήσεις του Τσετίν Μάντατζη στην Ξάνθη γίνονται με τους Οικολόγους Πράσινους και ανάλογο πεδίο επικοινωνίας υπάρχει και στην Κομοτηνή, αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια.

«Οι "Τούρκοι" στην Δυτική Θράκη ψήφισαν "Τούρκους" η διαρροή προς τους χριστιανούς ήταν ελάχιστη», είπε στο κανάλι Ρούμελι TV

Πάντως ακόμη συζητιέται η εμφάνιση του Ιλχάν Αχμέτ στο κανάλι της Τουρκίας,  στο Ρούμελι ΤV μαζί με τον  Φερούζ Οσκιάν πρόεδρος των Δυτικοθρακιωτών την Πέμπτη 17-05-2012 στην εκπομπή «από τα όρη Αλτάι μέχρι το Δούναβη». Το κανάλι αυτό ασχολείται με θέματα Ελλάδας, Ρούμελης. Ο Τούρκος παρουσιαστής μπροστά στο τραπεζάκι είχε βάλει ως ντεκόρ δύο σαρίκια των μουφτήδων που τα είχαν τοποθετήσει για συμβολικούς λόγους εννοώντας ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες. Ο  κ. Οσκιάν που  είπε ότι κάνει κι εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα έσταζε μίσος εναντίον του πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και είπε ότι οι εμπορικές σχέσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των λαών αλλά «και των στόχων μας». Ανέφερε μια στιχομυθία που είχε με τον Οικουμενικό  Πατριάρχη για να δείξει πόσα χρόνια είναι οι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη όταν τον ρώτησε ο παναγιότατος πόσο χρονών είσαι, του απάντησε 600 ετών και 55. Απόρησε ο πατριάρχης και ξαναρώτησε τι ηλικία είναι αυτή για να πάρει την διευκρίνηση. Είμαι  600 χρόνια  όσο οι Τούρκοι στην Θράκη και 55 ετών είναι η ηλικία μου. Ο πατριάρχης με φοβερή ετοιμότητα χαμογέλασε και του είπε τότε  εγώ τότε πόσων ετών είμαι;»

Ο  υποψήφιος βουλευτής και πολιτευτής Ιλχάν Αχμέτ που παρευρίσκετο στην εκπομπή φίλτραρε τα λόγια του, αλλά όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τα θέματα των εκλογών είπε: «τράβηξαν πάρα πολλά οι Τούρκοι της Θράκης υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και μάλιστα αυτό που έχω να υπογραμμίσω είναι ότι στις τελευταίες εκλογές περισσότερο από κάθε άλλη φορά οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ψήφισαν Τούρκους υποψηφίους. Η διαρροή προς χριστιανούς ήταν ελάχιστη γι΄ αυτό θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης». Και πρόσθεσε, «βέβαια δεν θάπρεπε νάναι έτσι αλλά έτσι έγιναν τα πράγματα». Ανέφερε ως τουρκικό επίτευγμα στον οικονομικό τομέα το σύλλογο κερασοπαραγωγών, αναφέρθηκε στο φεστιβάλ κερασιού και κάλεσε τον δημοσιογράφο και τραγουδιστή της εκπομπής στην περιοχή του Σώστη για να καταλήξει ότι «μπορεί να οργανωθεί η μειονότητα για νάναι πιο αποτελεσματική για τον αγώνα της».

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με χθεσινή του δήλωσή ο Ιλχάν Αχμέτ διευκρινίζει ότι δεν συζήτησε ούτε πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ενώ αποχωρεί και από την Δημοκρατική συνεργασία. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: «Δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο tovima.gr αναφορά στην οποία γίνεται λόγος στην δήθεν συμμετοχή μου στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Ροδόπης κατόπιν συμφωνίας με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη. 
Θα ήθελα να διαψεύσω για πολλοστή φορά ότι αφενός μεν δεν μου έγινε παρόμοια πρόταση, αφετέρου δε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να αποδεχθώ μία θέση στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, διότι η πολιτική μου φιλοσοφία δεν συνάδει με την φιλοσοφία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαρά αλλά και με το πολιτικό-ιδεολογικό υπόβαθρο της Νέας Δημοκρατίας με την παρούσα ηγεσία. Δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τους παραπάνω πολιτικούς λόγους και δηλώνω στους συμπολίτες μου της Ροδόπης, ότι θα εξακολουθήσω να τιμώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αποδεχόμενοι τις θέσεις μου, θα συνεχίσω δε να αγωνίζομαι δίπλα τους υπηρετώντας τις αρχές της δημοκρατίας, την πρόοδο και την  ανάπτυξη της περιοχής μας» καταλήγει αφήνοντας ανοικτό το πολιτικό πεδίο δράσης του. 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Σήμερα εξ άλλου το θέμα της υποψηφιότητας του Ιλχάν Αχμέτ θα συζητείτο από την νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης της Δημοκρατικής Αριστεράς η οποία όμως αναβλήθηκε για αύριο όπως πληροφορηθήκαμε λόγω μη απαρτίας. Το θέμα βεβαίως αφορά τον Ιλχάν Αχμέτ  και την πρώτη θέση στην λίστα του ψηφοδελτίου όπως και ιδεολογικά ζητήματα που θα πρέπει να εστερνιστεί ή όχι.
xronos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin