Saturday, May 26, 2012

Η Ευρώπη αλλάζει κι εμείς μαλώνουμε στης TV τα σαλόνια ...

Η Ευρώπη αλλάζει. Οι συσχετισμοί μεταβάλλονται. Οι γερμανικές εμμονές και ιδεοληψίες φαίνεται να μετατοπίζονται από το κέντρο και να το καταλαμβάνουν σταδιακά νέες ιδέες, νέες απόψεις για την οικονομία και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο παραλογισμός της λιτότητας σε περίοδο ύφεσης αντικαθίσταται από την ανάπτυξη και αναμένεται να ακολουθήσουν και τα αναγκαία εργαλεία, όπως τα ευρωομόλογα, που θα επιτρέψουν την υλοποίησή της.

Η Ευρώπη καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να κινηθεί προς την κατεύθυνση της εμβάθυνσης της ένωσης με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο προϋπολογισμών, δημοσίων οικονομικών και γενικότερα οικονομικής διακυβέρνησης.
Το ζήτημα για εμάς είναι πλέον αν θα είμαστε στο ευρωπαϊκό τρένο ή θα επιλέξουμε να το εγκαταλείψουμε. Προς το παρόν τρεις στους τέσσερις Ελληνες επιλέγουν, και πολύ σοφά, τη συμμετοχή στην Ευρώπη και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Την επιλογή αυτή του ελληνικού λαού οφείλουν όχι μόνο να τη σεβαστούν τα κόμματα, αλλά να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε πρόσφορο μέσο.

Σεβόμενα το δημοκρατικό παιχνίδι εκείνο που οφείλουν να κάνουν είναι να ξεκαθαρίσουν προεκλογικά τη θέση τους, αντί να πολεμούν με πομφόλυγες στης TV τα σαλόνια. Να την κάνουν κρυστάλλινη, χωρίς σκιές, μισόλογα και υπονοούμενα που αφήνουν παράθυρα ανοιχτά για πολλαπλές ερμηνείες.

Αλλά και οι πολίτες οφείλουμε ψύχραιμα, με καθαρό μυαλό και χωρίς οργή να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε το κόμμα που κατά την άποψή μας θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Γιατί μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται....

imerisia gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin