Thursday, June 7, 2012

Σύμφωνα με το άρθρο 63 του Συντάγματος. Στη Δικαιοσύνη ο Κασιδιάρης χωρίς βουλευτική ασυλία ...

Χρήστος Μπόκας
Το δρόμο της Δικαιοσύνης θα ακολουθήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής μετά την άνανδρη επίθεση στις κυρίες Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, καθώς δεν καλύπτεται από το «προνόμιο» της βουλευτικής ασυλίας λόγω διάλυσης της Βουλής.

Σύμφωνα με το άρθρο 63 του Συντάγματος, βουλευτής της Βουλής που διαλύθηκε δεν διώκεται μόνο για πολιτικά εγκλήματα.


Πέραν αυτού, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Βύρων Πολύδωρας σε δήλωσή του μιλά για «απόστημα φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα».
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Η βάναυση συμπεριφορά του πρώην και υποψηφίου βουλευτού της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη έναντι των δύο κυριών, επίσης πρώην και υποψηφίων βουλευτών, της Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Λιάνας Κανέλλη (ΚΚΕ), σήμερα το πρωί το στούντιο του ΑΝΤ1 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, είναι επιεικώς απαράδεκτη και καταδικαστέα, προσβάλλει ευθέως τα κοινωνικά και κοινοβουλευτικά  ήθη και θέσμια και εκθέτει διεθνώς τη Χώρα.

Η βία δεν έχει θέση στη Δημοκρατία. Δεν είναι τρόπος διαλόγου, ούτε μέσον πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι το απόστημα μιας φασιστοειδούς λογικής που πρέπει να εκλείψει οριστικά και τελεσίδικα.


Πρέπει ως Πολιτεία και ως Κοινωνία να αγρυπνούμε και να πράττουμε ανάλογα, για τη διασφάλιση του πολιτικού μας πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης».

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin