Thursday, June 7, 2012

Το γύρο του κόσμου κάνει η επίθεση Κασιδιάρη ...

Λήδα Φιλιππάκη
Το πρωινό βίαιο περιστατικό που διαδραματίστηκε, ζωντανά, στο κανάλι του Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ANT1, με πρωταγωνιστές τον Ηλία Κασιδιάρη, τη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου και μάρτυρες τους περισσότερους Έλληνες δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει σημαντική είδηση σε μεγάλα πρακτορείο και ενημερωτικά δίκτυα διεθνούς κύρους.

AP: «Μέλος εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος σε τηλεοπτική επίθεση»

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press σε σύντομη είδησή του κάνει αναφορά στην επίθεση που δέχτηκαν οι Ρένα Δούρου και η Λιάνα Κανέλλη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της τηλεόρασης του ANT1.

«Ο Ηλίας Κασιδιάρης πετάχτηκε από το κάθισμά του και χαστούκισε την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ, αφού πρώτα είχε ρίξει ένα ποτήρι νερό στην Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Νεοναζί υποψήφιος κτυπά δύο γυναίκες υποψήφιες της αριστεράς» αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ποσοστό που έλαβε το «φασιστικό, νεοναζί κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα». 

Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” αναφέρεται σε «νεοναζί ξυλοδαρμός σε ζωντανή μετάδοση» που επίσης κάνει λόγο για το εκλογικό ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές.  

Το πρακτορείο κάνει αναφορά στην αφορμή που δόθηκε για να αρχίσει ο «ζωντανός» καυγάς και επισημαίνει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά την ταμπέλα του  κόμματος Νεοναζί, παρόλο που κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

BBC: «Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή καταζητείται για επίθεση»

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης επιτέθηκε, ενώ ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ANT1, στην Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή του κόμματος.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Κασιδιάρης εξελέγη στις προηγούμενες εκλογές με το ακροδεξιό κόμμα και εστιάζει στην αρχή του καυγά, εξηγώντας πως η σπίθα άναψε έπειτα από την έντονη συζήτηση που είχε ο ίδιος με τις κυρίες Δούρου και Κανέλλη.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως όταν η Δούρου διαφώνησε μαζί του εκείνος απάντησε πετώντας της ένα ποτήρι νερό ενώ όταν προσπάθησε να ανταπαντήσει η Κανέλλη, ο Κασιδιάρης την χαστούκισε τρεις φορές.

Την είδηση για την επίθεση μετέδωσαν, επίσης, το πρακτορείο AFP, ο Guardian, η εφημερίδα Sacramento Bee, το news.scotsman.com, το uswebdaily.com, το vancouverdesi.com, το digital journal και πολλά ακόμα διεθνή ΜΜΕ.

Τα ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας, επίσης, έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ειδησεογραφία για την επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» εναντίον της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και για τον ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ.


Η δημόσια τηλεόραση
ΒΝΤ και άλλα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εδώ μετέδωσαν εκτενή ρεπορτάζ, στα οποία επισήμαιναν την ενεργή καταδίκη του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας στην «άνευ προηγουμένου προκλητική συμπεριφορά του εκπροσώπου της νεοναζιστικής παράταξης», όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin