Friday, June 8, 2012

Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο δήμαρχο Διστόμου ...

Επιστολή στον δήμαρχο του Διστόμου Βοιωτίας Γιάννη Πατσαντάρα έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμμετάσχει στο πένθος των κατοίκων για την μαύρη επέτειο της Σφαγής των συντοπιτών τους  - «από την ναζιστική παραφροσύνη», όπως λέει – μεθαύριο Κυριακή. Ημέρα δηλαδή που θα τελεστεί το ιερό μνημόσυνο για τους 218 κατοίκους του Διστόμου, οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Γερμανούς στις 10 Ιουνίου του 1944.
Ο κ.Βαρθολομαίος, στην ίδια επιστολή, εκφράζει τα φιλειρηνικά του αισθήματα αλλά και τη λύπη του για την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
Όπως λέει, με την απόφαση του απογοήτευσε τις προσδοκίες των κατοίκων του Διστόμου αλλά και του πολιτισμένου κόσμου μεταφέροντας τη διεκδίκηση της υπόθεσης σε κρατικό επίπεδο.
Σε άλλο σημείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλεί ουσιαστικά την Γερμανία να προχωρήσει εκ των υστέρων σε έμπρακτη επανόρθωση και επίδειξη μεταμέλειας για τα θύματα της ''Ναζιστικής παραφροσύνης'', ''ώστε νά δίευκολύνηται ή συμφιλίωσις και ή προαγωγή τοϋ κλίματος συναδελφώσεως μεταξύ άτόμων και κοινωνικών ομάδων''.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin