Tuesday, June 26, 2012

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Η Ελλάδα να επικεντρωθεί στη συνεργασία και όχι στα αυτοκόλλητα ΜΚ (των πινακίδων) ...

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, αντέδρασε στην τακτική των ελληνικών τελωνειακών αρχών να επικολλούν την ονομασία ΠΓΔΜ στις πινακίδες των σκοπιανών αυτοκινήτων, καλύπτοντας το σήμα της χώρας ‘ΜΚ’ και κάλεσε τις ελληνικές αρχές να δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν επιπλέον δεσμούς συνεργασίας, αντί να θέτουν εμπόδια και προκλήσεις.(...)

«Πιστεύουμε ότι η δραστηριότητα των δύο χωρών θα πρέπει να εστιαστεί στον τομέα της συνεργασίας και όχι στη δημιουργία παράνομων και αβάσιμων προκλήσεων του τύπου που βλέπουμε με τα αυτοκόλλητα των αυτοκινήτων.
Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια πρακτική στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είναι απολύτως σύμφωνη με το διεθνές νομικό πλαίσιο και δεν αναμένουμε ότι θα θεσπιστεί μια νέα πρακτική που δεν θα είχε, άλλωστε θετική ανταπόκριση», δήλωσε ο Πόποσκι και θα προσθέσει:

«Οι αρνητικές πρακτικές, οι οποίες είναι προκλητικές δεν μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση μεταξύ των δύο χωρών και δεν είναι και ευπρόσδεκτες. Έχουμε αντιδράσει για αυτές σε διπλωματικό επίπεδο.


» Προσδοκούμε ότι οι νότιοι γείτονές μας, στην Ελλάδα, δεν θεωρούν το θέμα ως ζήτημα προτεραιότητας ή κεντρικό πρόβλημα. Αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε είναι ό, τι πραγματικά είναι σημαντικό και υπαρκτό για την περιοχή μας: η συνεργασία και η υποστήριξη στην ευρωπαϊκή και ευρω-ατλαντική ενοποίηση της χώρας μας», δήλωσε ο Πόποσκι.

-------

( Σημ.
Γιῶργος Ἐχέδωρος: …παραβλέποντας ο Σλάβος πολιτικός , τελείως, την κλοπή και την αυθάδεια της Σλαβο-Αλβανικής κυβέρνησής του, για την καθιέρωση του σήματος ‘ΜΚ’ – του γεωγραφικού όρου της Μακεδονίας- ως διεθνές εθνικό, τάχα, σήμα, για τη χώρα του, προσπαθεί να το θέσει ως 'αυτονόητο'.
Αφού, το θεωρεί πολύ …φυσιολογικό και συνεπακόλουθο της πολυεθνικής υπόστασης της χώρας του!
Παγαποντιές ενός άπειρου πολιτικάντη!)


--

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
----------------------

***Σημ.και όμως δεν επικολλούν το αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης ......και όμως οι ελληνικές αστυνομικές αρχές δεν έπραξαν κατά τα νόμιμα (και έγκαιρα).

 ΣΧΕΤΙΚΑ1

ΣΧΕΤΙΚΑ1b   : 
ΣΧΕΤΙΚΑ1c
 
  -----------------------------------------------------
2012
ΣΧΕΤΙΚΑ2b:

Η ψηφιακή τεχνολογία μπαίνει στις πόλεις - Θεσσαλονίκη και καινοτόμες προτάσεις αναβάθμισης


12121212

1 comment:

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin