Friday, June 15, 2012

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΨΙΜΥΘΙΟΥΤΑΙ ...

Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας προχθές σε πρεσβευτές αλλά και σε κατωτέρους διπλωματικούς υπαλλήλους των κρατών των 20 μεγαλυτέρων οικονομιών του κόσμου (G 20), σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, προσπάθησε να λειάνει τις εντυπώσεις, απ΄ όσα κατά καιρούς έχουν δηλώσει σε διάφορα τηλεοπτικά δίκτυα, πολιτικά στελέχη του κόμματός του.
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι γνωστό, στελεχώνεται από διαφόρους παλαιοκομμουνιστές, τροτσκιστές, μαοϊκούς, φανατικούς αριστεριστές, επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά και κάποιους δυσαρεστημένους από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αριστερούς, όπως και εκπροσώπους του διεφθαρμένου και βαθέως ΠΑΣΟΚ. Καθένας τούτων, κατά καιρούς, έχει εκφράσει στα ΜΜΕ διαφορετικές απόψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη. 
Εν πρώτοις διαβεβαίωσε τους ακροατές του, για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ και ετόνισε ότι το πρόγραμμά του δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, αλλά μονίμου δρόμου εξόδου από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδος σε ισότιμο και αξιοπρεπές εταίρο στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. 
Στη συνέχεια είπε ότι θέλει να επιδιώξει μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους μας. Αλλά υπεγράμμισε ότι μια τέτοια λύση πρέπει οπωσδήποτε να διακόψει τη συνεχιζόμενη καταστροφή, να σταματήσει την κάθοδο του ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας, την περαιτέρω συμπίεση των αμοιβών εργασίας και των ζωτικών, για την υγεία του πληθυσμού και την ασφάλεια του κράτους, δαπανών.
Εκ των ανωτέρω συνάγεται, ότι ο Αλ. Τσίπρας έπαυσε να ομιλεί περί καταγγελίας του Μνημονίου και τονίζει την επιδίωξη μιας συμφωνημένης λύσεως. Όμως φαίνεται πως λησμονεί ότι οι εταίροι μας δεν ήλθαν αυτοπροαιρέτως στην Ελλάδα για να μας δανείσουν, αλλά τους κάλεσε προς τούτο ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο επί των Οικονομικών υπουργός του Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, που τους υποσχέθηκαν το ακατόρθωτο. Ήτοι, την εξόφληση, εντός τριών ετών, ποσού 140 δις ευρώ περίπου του δανείου, πλέον των 240 δις ευρώ, που οφείλαμε ήδη μέχρι το 2009. 
Απέφυγε να κατακρίνει το γεγονός ότι οι δύο ανωτέρω ουδεμία είχαν κύρωση γι΄ αυτή την τερατώδη και εκ των πραγμάτων αδύνατον να τηρηθεί υπόσχεση. Απέφυγε επίσης να κατονομάσει τους υπευθύνους του υπερδανεισμού της Ελλάδος κι αυτούς που μας παρέδωσαν στο Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα χωρίς να αναγνώσουν καν το προς συζήτηση και έναρξη διαπραγματεύσεων υποβληθέν Μνημόνιο, ούτε να επικαλεσθούν τα υπέρ της Ελλάδος πασιφανή επιχειρήματα. 
Ότι, δηλαδή, η χώρα μας έχει εκτεταμένα σύνορα για την φύλαξη των οποίων απαιτείται η διατήρηση εξοπλισμένων και ετοιμοπολέμων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, ενόψει μάλιστα των συνεχών προκλήσεων των τούρκων και της απροθυμίας της Ε.Ε. και των χωρών της Ευρωζώνης να εγγυηθούν τα σύνορά μας ή να συμβάλουν στη φύλαξή τους.
Αντιθέτως πολλοί των εταίρων μας ανέχονται, αν δεν επιβραβεύουν, την προκλητική και εναντίον των διατάξεων του Ο.Η.Ε. πολιτική της Άγκυρας, η οποία απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, αν διεκδικήσει τα εκ του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης δικαιώματά της. Και γίνονται διαπρύσιοι υπερασπιστές της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., αν και είναι αμιγώς ασιατική χώρα.
Ως προς την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας, συνεπεία της μεγαλομανίας του και του πανευρωπαϊκού ρόλου, που θέλει να προσδώσει στον εαυτό του, είπε ότι το κόμμα του ως «κυβέρνηση» θα ακολουθήσει πολυδιάστατη και φιλική εξωτερική πολιτική, αλλά, διεκδικητική εντός της Ε.Ε. και ικανή να συμβάλει στην ανοικοδόμηση περιφερειακών συνεργασιών στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Τάσσεται δε υπέρ της μετατροπής της Μέσης Ανατολής σε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες. 
Εδώ προσήκει το βραβείο της αοριστίας και της διπλωματικής πολυγλωσσίας. Αλλά δεν πρέπει να δοθεί στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μάλλον σε κάποια από τις γηραιές αλώπεκες των παλαιοκομμουνιστών.
Εκφράσθηκε υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, με βάση το διεθνές δίκαιο και τον αμοιβαίο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, που από καιρό οι Τούρκοι αρνούνται, όπως αποδεικνύεται με τις καθημερινές προσβολές της εθνικής κυριαρχίας μας από την αεροπορία της και το ναυτικό της. 
Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., τασσόμενος υπέρ μιας συνθέτου ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, που και τα άλλα κόμματα έχουν δεχθεί και επιδέχεται διάφορες ερμηνείες. Δεδομένου μάλιστα ότι μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και παλαιοί αναγνώστες και συντάκτες ανθελληνικών δημοσιευμάτων του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (στις 23/3/1931, 5/3/1932, 28/4/1932, 3/8/1932, 12/1/1933, 23/5/1934 και 12/7/1935) όπου ζητείται από τους οπαδούς του ΚΚΕ να αγωνισθούν για τον αποχωρισμό της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα, προκειμένου να ιδρυθεί ανεξάρτητη Μακεδονία, που αποφάσισε και η 4η Ολομέλεια του ΚΚΕ στις 6/3/1932.
Εντυπωσιακό πάντως είναι και πρέπει να αναφερθεί εδώ για να γίνει γνωστό και εις τους νέους που παρασύρονται από τους κατ΄ επάγγελμα καθοδηγητές, ένα μνημειώδες δημοσίευμα της άνω εφημερίδας στις 12/7/1935: «Αν δεν νικιόμασταν στην Μικρά Ασία, η Τουρκία θα ήταν σήμερα πεθαμένη και εμείς Μεγάλη Ελλάδα. Τη «λευτεριά» μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε, (δέχθηκαν όμως την υποδούλωση των λαών του παραπετάσματος) το αποκρούσαμε κατηγορηματικά. Η αστική τσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μικρά Ασία δεν πήγε ως εθνικός απελευθερωτής, μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των Εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνον για να διαιωνίσει την ξένη κυριαρχία πάνω στον τουρκικό λαό, μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι΄ αυτό εμείς, όχι μόνον δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε»!!
Τέλος, ως προς την παραμονή ή όχι της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως η προγραμματισμένη θέση για την ανάγκη διαλύσεως του ΝΑΤΟ και απομακρύνσεως της χώρας από τη Συμμαχία ισχύει. Αλλά συμπλήρωσε προσφυώς: Η Ελλάδα όμως, μια χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και με δυσλειτουργικό πολιτικό σύστημα, δεν είναι δυνατόν να λάβει εν θερμώ αποφάσεις και να προκαλέσει αστάθεια στο ευρύτερο περιβάλλον. Υπό το πρίσμα τούτο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει στην παρούσα φάση ζήτημα αποδεσμεύσεως της χώρα από τη Βορειοδυτική Συμμαχία! Κατά τί διαφέρει η δήλωση αυτή από το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο»;   
Οι παλαιοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν, ότι όσοι έχουν καταθέσει στις τράπεζες για ώρα ανάγκης, κάποιες οικονομίες τους, από τις στερήσεις τους, τον πολυετή μόχθο τους και την μόνιμη αποφυγή οιασδήποτε σπατάλης, αν και έχουν περιορισθεί σήμερα από την υπερφορολόγηση και τη μείωση του εισοδήματος, που επέβαλαν οι ανάλγητοι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να πληρώσουν τους ανέργους ως έχοντες. Όμως οι πραγματικοί έχοντες έχουν φυγαδεύσει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και ουδένα διατρέχουν κίνδυνο. 
Οι αδύνατοι όμως, που εμπιστεύονται ακόμα το κράτος, δεν πρέπει να προστατευθούν; Και γι΄ αυτούς δεν πρέπει να αναλάβουν μία ηθική δέσμευση όλα τα κόμματα και προεχόντως η Ν.Δ., που συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των περισσοτέρων, ψυχραίμων και σκεπτομένων Ελλήνων;
*Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin