Thursday, June 14, 2012

Προς ευρωτηλεδιάσκεψη μόλις τελειώσουν οι ελληνικές εκλογές ...

«Χρειάζεται συντονισμός αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα» λένε στο Eurogroup...
Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης φέρονται να σχεδιάζουν τηλεφωνική διάσκεψη αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα την Κυριακή, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές.

«
Ένα τηλεφωνικό Eurogroup αναμένεται να θα διεξαχθεί, αφού γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα το απόγευμα της Κυριακής, αλλά τίποτε δεν έχει αποφασιστεί», είπε η μία από τις πηγές αυτές, η οποία ρωτήθηκε σχετικά την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει «συντονισμός» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα.
Την Πέμπτη, μια δεύτερη διπλωματική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.


«Έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ώστε να επιτραπεί να οργανωθεί πολύ γρήγορα μια τηλεδιάσκεψη, εάν αυτό είναι απαραίτητο» είπε η πηγή αυτή.


Η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης αυτής «δεν είναι αποφασισμένη», επισήμανε και η δεύτερη πηγή. Τη σχετική πρωτοβουλία θα κληθεί να αναλάβει ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σημείωσε.


Η συνομιλία αυτή θα έχει στόχο να «συντονίσει την επικοινωνία» των μελών του Eurogroup σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, εξήγησε η πηγή αυτή, με στόχο να αποφευχθούν δηλώσεις που δεν πρέπει, κάτι που έχει ήδη συμβεί, όπως σημείωσε.

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin