Saturday, June 2, 2012

Μανώλης Κοττάκης: «Η Άγκυρα θέλει να έχει τρεις μουσουλμάνους βουλευτές για να πει έχουμε πληθυσμιακή υπεροχή και να εγείρει και άλλου είδους ζητήματα» ...

Την άποψη ότι δεν πρέπει η Ροδόπη να μείνει χωρίς χριστιανό βουλευτή, εξέφρασε μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 και στο Δήμο Μπακιρτζάκη ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης. 
Η Ροδόπη έχει ένα μεικτό πληθυσμό, χριστιανών και μουσουλμάνων, θα πρέπει να εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, είπε ο κ. Κοττάκης «δεν πρόκειται για καταστροφολογία, ιδιαίτερα για ανθρώπους που ήρθαν πρόσφυγες από τις περιοχές τους, την Ανατολική Ρωμυλία, την Ανατολική Θράκη, την Σμύρνη, να νιώσουν ξανά πρόσφυγες στο τόπο τους, να μην έχουν την εκπροσώπηση όπως τους αντιστοιχεί. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν και στο πως συγκροτήθηκαν τότε οι επιτροπές υπό τον Χαρίσιο Βαμβακά, θα δει ότι με το ζόρι έβρισκε το ελληνικό κράτους μουσουλμάνους για να τους βάλει στο κοινοβούλιο και να έχουν εκπροσώπηση. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία καταστροφολογία, είναι θέμα αρχής. Από εκεί και πέρα να μην κρυβόμαστε, είναι βέβαιο το γεγονός ότι η Άγκυρα θέλει να έχει 3 στους 3 βουλευτές στην Ροδόπη για να πει πολύ αργότερα, όπως γράφει και ο Νταβούτογλου στα βιβλία του, ότι έχουμε καθαρά πληθυσμιακή υπεροχή και να εγείρει και άλλου τύπου ζητήματα. 
Αυτό δεν είναι καταστροφολογία, κάθε πολίτης της Ροδόπης είτε χριστιανός, είτε μειονοτικός αυτό θα πρέπει να το αξιολογήσει και δεν είναι θέμα προσώπων αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή, δεν αφορά δηλαδή ούτε τον κ. Στυλιανίδη, ούτε τον κ. Πεταλωτή, αφορά την περιοχή συνολικά, πρέπει να έχει εκπροσώπηση. Ποτέ η μειονότητα στο παρελθόν δεν έμεινε χωρίς εκπροσώπηση, ακόμη και στις περιόδους που υπήρχαν εξτρεμιστικά στοιχεία στους κόλπους της όπως ο Σαδίκ και ο Ροδοπλού, το ελληνικό κράτος φρόντιζε να έχει εκπροσώπηση και μάλιστα υπέρ του δέοντος. Κατά συνέπεια δεν θέλω να ακούω κουβέντες για καταστροφολογίες, η Ροδόπη αξίζει να έχει εκπροσώπηση και χριστιανό και μουσουλμάνο βουλευτή, αλλά όχι να πάμε στις λογικές των αποκλεισμών και των διαχωρισμών. Θα δει κανείς ιστορικά πως η ελληνική δημοκρατία σεβάστηκε τα δικαιώματα της μειονότητας και την εκπροσώπηση της στους θεσμούς συνολικά, δεν μιλώ μόνο για το κοινοβούλιο, παντού. Από εκεί και πέρα δεν είναι δυνατό να μείνει η Ροδόπη από εκπροσώπηση χωρίς χριστιανό βουλευτή».

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin