Saturday, June 16, 2012

Παρέμβαση Γιούγκερ στις ελληνικές εκλογές:Εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά,τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης... ...

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε, σήμερα, τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα "Kurier", ότι «εάν κερδίσει αυτές τις (βουλευτικές) εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, κάτι που δεν αποκλείεται, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση».
«'Εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της», επισήμανε ο κ. Γιουνκέρ στην ίδια συνέντευξη.
Προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει απ το ευρώ τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε : «Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες».
«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.
Τέλος ο ίδιος ανέφερε ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι (Ιταλία) και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν (Φινλανδία).

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin