Thursday, June 14, 2012

FT Deutschland: Οι ελληνικές εκλογές κρατούν στην Ευρώπη τον Ολι Ρεν ...

Δεν πηγαίνει στη Σύνοδο των G20 καθώς το αποτέλεσμά τους θεωρείται κρίσιμο για το ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα ....
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν στους FTD, δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας το να βρίσκεται ο ευρωπαίος Επίτροπος 14 ώρες εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί του. Η ΕΕ άλλωστε θα εκπροσωπηθεί στο Μεξικό από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ.Β.Ρομπάι και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μ.Μπαρόζο.

Η ακύρωση της συμμετοχής του Ρεν στη σύνοδο των G20 δείχνει πόσο σοβαρή θεωρούν οι αρμόδιοι την κατάσταση στην ευρωζώνη. Μετά τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια επικίνδυνη δυναμική στις χρηματαγορές, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμού της εντύπωσης ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θέλει να παραμείνει στο ευρώ και η ΕΕ θα ήταν πρόθυμη για διαπραγματεύσεις σχετικά με τροποποιήσεις του προγράμματος λιτότητας, όχι όμως για καταγγελία όλων των συμπεφωνημένων για τη δανειακή βοήθεια και τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Αλλά η κατάσταση θα γίνει επικίνδυνη για την ευρωζώνη, αν τη Δευτέρα το πρωί οι χρηματαγορές αυξήσουν πάρα πολύ τα επιτόκια για τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα και δημιουργηθούν αμφιβολίες για τη συνοχή της ευρωζώνης στο σύνολό της.

Και η ηγεσία της ΕΚΤ θα βρίσκεται κατά την κρίσιμη φάση στην Ευρώπη. «Το βράδυ της Κυριακής θα μπορείτε να μας βρείτε», δήλωσε αρμόδιος της ευρωζώνης. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται εν πτήσει μαζί με τον υπουργό ικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς το Λος Κάμπος του Μεξικό. Στο κυβερνητικό αεροσκάφος όμως θα μπορούν να ενημερώνονται και να συνεννοούνται, ανέφεραν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης.

tovima gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin