Friday, June 22, 2012

ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ». Repubblica: Με τα ξαδέρφια μας τους Ελληνες ....

Με ένα άρθρο έμπλεο συμπαθείας προς τους Έλληνες, η ιταλική «Repubblica» δίνει πολιτική διάσταση στο σημερινό ματς το οποίο χαρακτηρίζει «ντέρμπι των σπρεντ», ντέρμπι μεταξύ φτωχών και ισχυρών, σημειώνοντας πως οι Ιταλοί υποστηρίζουν την Ελλάδα, αφού νιώθουν πιο κοντά στα «ξαδέρφια από την Αθήνα» παρά στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι Γερμανοί ενάντια στους Έλληνες είναι λίγο (σα να λέμε) η υπόλοιπη Ευρώπη ενάντια στους Γερμανούς, αδύναμα νομίσματα εναντίων των Γερμανών, οικονομικές περιφέρειες εναντίων των Γερμανών. 
Σε κάποιες περιπτώσεις ένας αγώνας ποδοσφαίρου γίνεται πολλά περισσότερα» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, εξηγώντας ότι το να υποστηρίζει κανείς τους πιο αδύναμους, έχει και ένα ιδεολογικό υπόβαθρο.
Το να αισθάνεται κανείς ότι είναι απέναντι σε όσους έχουν την εξουσία είναι σαν να υπερασπίζεται κανείς την χαμένη υπερηφάνεια, την υπερηφάνεια των εξαθλιωμένων. «Αυτοί (που έχουν ανάγκη) είναι οι Έλληνες, είμαστε λίγο κι εμείς οι Ιταλοί, που σίγουρα μοιάζουμε περισσότερο στα ξαδέρφια από την Αθήνα απ' ότι στην κυρία Άνγκελα Μέρκελ» γράφει με οίστρο η εφημερίδα, η οποία συνοδεύει το κομμάτι με ένα διαδικτυακό γκάλοπ όπου οι αναγνώστες καλούνται να δηλώσουν ποια από τις δυο ομάδες υποστηρίζουν.
Το σκορ μέχρι στιγμής είναι ευνοϊκό για την χώρα μας: 68% υπέρ της Ελλάδας, 27% υπέρ της Γερμανίας και 4% οι…αναποφάσιστοι.
ethnos gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin