Saturday, July 7, 2012

Οι δήθεν εταίροι μας να πάψουν να προσβάλλουν τον ελληνικό λαό

Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται χωρίς να λέγονται. Την ελληνική αυτή ρήση, που κολλάει γάντι στον σημερινό επικοινωνιακό χυλό, κάποιος θα πρέπει να τη μάθει στους εταίρους μας και προπαντός στους ανθρώπους του ΔΝΤ.
Ο αέρας του επικυρίαρχου, η προκλητική συμπεριφορά, οι ανάρμοστες και αγενείς δηλώσεις να εξαφανιστούν. Ολοι να βγάλουν τον σκασμό και να πάψουν να προσβάλλουν τον ελληνικό λαό, ιδίως τώρα που δοκιμάζεται σκληρά και σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της πολιτικής που επέβαλαν τα συνεταιράκια της τρόικας. Οι κ. Σόιμπλε, Μέρκελ, Λαγκάρντ, Ασμουσεν και λοιποί φωστήρες της σκέψης και της πολιτικής, καλό θα ήταν να σιωπήσουν για κάποιο διάστημα.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ορθώσει το ανάστημα και να απαιτήσει να πάψουν να λοιδορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό όλοι αυτοί οι δήθεν εταίροι.
Το γεγονός ότι μας δανείζουν δεν σημαίνει πως έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε χαρακτηρισμούς και προσβλητικές δηλώσεις. Το ζήτημα δεν άπτεται μόνο της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού. Εχει και άμεση πρακτική σημασία αφού, σύμφωνα με τις αρχές της επικοινωνίας, σε καιρούς αβεβαιότητας και ανασφάλειας ο λόγος διογκώνεται, η φήμη μπορεί να αποκτήσει τερατώδεις διαστάσεις οι οποίες δύνανται να αποδιαρθρώσουν ακόμα και καλά οργανωμένες οικονομίες.
Και τότε η οποιαδήποτε οικονομική πολιτική μπορεί να αποδειχτεί αναποτελεσματική και ανώφελη, γιατί το κέντρο βάρους θα έχει μετατοπιστεί από την πραγματική οικονομία στην επικοινωνία, από την πράξη στα λόγια.
lyrtso@pegasus.gr
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin