Friday, July 20, 2012

Πούτιν: Απόπειρα δράσης εκτός ΣΑ ΟΗΕ θα αποδειχθεί μάταιη

Οποιαδήποτε απόπειρα γίνει για να ενεργήσει κάποια χώρα εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά τη Συρία, θα αποδειχθεί «μάταιη», διεμήνυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Σύμφωνα με τον πρόεδρο, κάθε προσπάθεια να δράσει (κάποια χώρα) εκτός του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα είναι αναποτελεσματική και θα πλήξει το κύρος αυτού του διεθνούς οργανισμού» είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έγιναν κατά τη συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, ενός συμβουλευτικού οργάνου που καθορίζει την πολιτική, όσον αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες το ρωσικό βέτο στο ψήφισμα που κατατέθηκε την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας «θα επιτρέψει να συνεχιστεί η βία στη Συρία».
Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στη συριακή αντιπολίτευση και να συνεργάζονται με τους Φίλους της Συρίας προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στη χώρα αυτή.
«Οι ημέρες του προέδρου (Μπασάρ αλ) 'Ασαντ είναι μετρημένες» δήλωσε η διπλωματική μόνιμη εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, κα Σούζαν Ράις.
Η Ράις είπε, επίσης, ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια, που παρέχει στη Συρία. 
NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin