Sunday, July 15, 2012

Χωρίς συνέπειες η ηλιακή καταιγίδα που έφτασε στη Γη

Η αιχμή της ηλιακής καταιγίδας που είχε προβλεφθεί ότι θα ξεσπάσει μετά από μια μαζική έκρηξη στον ήλιο την περασμένη Πέμπτη έφτασε στη Γη στις 1730 GMT το Σάββατο. Το αμερικανικό διαστημικό κέντρο προβλέψεων της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) ανέφερε ότι μια κατηγορίας G1,-ήσσονος σημασίας-, γεωμαγνητική καταιγίδα είναι σε εξέλιξη. Η καταιγίδα θα μπορούσε να φθάσει στην κατηγορία G2, -μέτριας σημασίας- κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ανέφερε η National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).
Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να επηρεάσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, την κινητή τηλεφωνία, καθώς επίσης και τις αεροπορικές συγκοινωνίες. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανέφερε ότι η ηλιακή καταιγίδα δεν προκάλεσε καμία ζημία σε δορυφόρους. «Ένα τέτοιο φαινόμενο διαρκεί μερικές ημέρες και προκαλεί μαζικές ταλαντώσεις στο μαγνητικό πεδίο», δήλωσε ο Μάρκους Λαγκράφ, από το δορυφορικό κέντρο ελέγχου στο Ντάρμσταντ, της Γερμανίας. Σύμφωνα με το space.com, οι διεθνείς οργανισμοί διαστήματος ανέμεναν την ηλιακή καταιγίδα μετά από τη μαζική ηλιακή έκρηξη - γνωστή ως στεφανιαία μαζική έκρηξη- που ξέσπασε στον ήλιο την Πέμπτη.
-------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin