Monday, July 30, 2012

Financial Times: Το ΔΝΤ πρέπει να απεμπλακεί από την Ελλάδα

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ»
Αν δεν υποχωρήσει δραστικά η σύγχυση και η άρνηση που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων συμπιστωτών του ΔΝΤ σχετικά με την Ελλάδα, τότε το Ταμείο θα πρέπει να παραχωρήσει τα ηνία σε αυτούς και να απεμπλακεί, γράφουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ανησυχία του Ταμείου για την Ελλάδα είναι εμφανής εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. Εκτιμάται ότι το Ταμείο θα όφειλε να είχε πιέσει από την αρχή για κούρεμα στο χρέος ιδιωτών και να είχε επιμείνει σε μια πολύ πιο ρεαλιστική θέση για το πόση ανάπτυξη μπορεί να παραγάγει μια καταπονημένη οικονομία.
Παράλληλα, οι Financial Times αναφέρουν ότι δεν πρέπει να παρασυρθεί σε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, ούτε να συνεχίσει τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος, στη βάση υπεραισιόδοξων εκτιμήσεων βιωσιμότητας χρέους και ανεπαρκών σχεδίων κάλυψης των χρηματοδοτικών κενών.
«Όσο περισσότερο συμμετέχει το ΔΝΤ σε μια διάσωση στην οποία δεν πιστεύει, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κόστος στη φήμη του και στη στήριξη σε άλλα κράτη εκτός ευρωζώνης», σημειώνεται.
Υπογραμμίζεται δε ότι η ανάμιξη του Ταμείου στην Ελλάδα ήταν σωστή, αλλά οι κίνδυνοι για τη φήμη του τώρα είναι μεγαλύτεροι από το περιορισμένο όφελος που έχει προσφέρει στην περίπτωση της Ελλάδας. 
ΕΘΝΟΣ On Line
12:08 30/7

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin