Saturday, August 18, 2012

Σκασμός οι ρήτορες, πολύ μιλήσατε

Του Θανάση Παπαδή
Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην προσπάθεια της Ελλάδος να επιστρέψει στον ενάρετο δρόμο δεν είναι τόσο η αδυναμία των πολιτικών της να τολμήσουν εφαρμόζοντας πολιτικές που θα αλλάξουν τη δομή της ελληνικής οικονομίας, αλλά κυρίως η ρητορική που έχουν αναπτύξει οι ξένοι – κυρίως οι Γερμανοί – ενάντια στην χώρα μας.

Κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται ένας γερμανός πολιτικάντης, που δια δικό του όφελος λέει κάτι για την Ελλάδα – κυρίως κακό. Το πράγμα αυτό φαίνεται να έχει παραγίνει, αφού καθημερινά όλο και κάποιος που έχει ένα περιθωριακό κόμμα ή προσπαθεί να κερδίσει την συμπάθεια των συμπατριωτών του, κάνει κάποιες δηλώσεις του τύπου «καλύτερα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ» ή «οι Έλληνες δεν κάνουν τίποτε» ή ακόμη χειρότερα «πως μπορούν και μιλάνε αυτοί που χρόνια τώρα τους ταΐζουμε».
Όλα τα παραπάνω είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός λόγος που η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Και η αλήθεια είναι πως ναι η χώρα και οι πολιτικοί της δεν έχουν τολμήσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Όμως ήταν αυτοί που έκοψαν βίαια μισθούς και συντάξεις, δείχνοντας ότι αν μη τι άλλο γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Δεν είναι αρκετή; Συζητήσιμο, αλλά αυτή η συνεχής απαξίωση της Ελλάδος από τους γερμανούς πολιτικούς αγγίζει τα όρια της παράνοιας.
Οι δηλώσεις του Γκ. Σρέντερ επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, αφού σε ελεύθερη μετάφραση στράφηκε πως το εσωτερικό της χώρα του και τους είπε «σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσατε».
Τι άλλο δηλαδή θέλουν οι Γερμανοί; Μία Ελλάδα πλήρως εξαθλιωμένη για να βγουν να πουν ότι «αυτοί εκεί κάτω κάτι κάνουν».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 16/8
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin