Tuesday, August 21, 2012

Βεστερβέλε προς Δ. Αβραμόπουλο: «Δεν αλλάζουν οι μεταρρυθμίσεις»

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Γ. Βεστερβέλε επανέλαβε ότι «το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα», σημείωσε ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας αναφέροντας την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.


Εξέφρασε, δε, με έμφαση τη συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται και κάλεσε όλους, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.

«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε στην παρούσα φάση. Γνωρίζουμε τι τραβάει ο απλός άνθρωπος στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τι σημαίνει για μεγαλύτερους να περικόπτονται οι μισθοί τους και για συνταξιούχους να φοβούνται για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισ., το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης».
21/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin