Wednesday, August 29, 2012

Θεσσαλονίκη: Η Σύγκλητος του ΑΠΘ ενέκρινε τα πεπραγμένα της Εταιρίας Αξιοποίησης Περιουσίας. Επιφυλάξεις για τα κυλικεία και την απαλλαγή ευθύνης του Δ.Σ.

Ομόφωνα ενέκρινε η Σύγκλητος του ΑΠΘ τον απολογισμό της Εταιρίας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας του πανεπιστημίου για το 2011, σε σημερινή της συνεδρίαση. Αποφάνθηκε ακόμη ότι όσα περί υπέρογκων και προκλητικών δαπανών της Εταιρίας, είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Κατά τη συζήτηση ο πρόεδρος του τμήματος Χημείας και πρώην αντιπρύτανης Οικονομικών, καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης, εξέφρασε επιφυλάξεις για τον τρόπο διαχείρισης των κυλικείων -αυτών που ανήκουν στο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Υποστήριξε ότι η διαχείρισή τους γίνεται με λάθος τρόπο, που δεν επιφέρει όφελος στο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος διαφώνησε με την απαλλαγή του Δ.Σ. από τις ευθύνες διαχείρισης της Εταιρίας κατά την προηγούμενη χρονιά, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος με το επιχείρημα ότι εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα για καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο αντιπρύτανης και αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρίας, καθηγητής Ιωάννης Παντής, χάρισε ένα iPhone σε ηθοποιό το οποίο είχε χρεώσει στο Πανεπιστήμιο, αλλά και ΕΔΕ, εντός του πανεπιστημίου για μία σειρά άλλων παρατυπιών.
Σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία στον απολογισμό της Εταιρίας για την Αξιοποίηση και Διαχείριση της Περιουσίας, περιλαμβάνονται υπέρογκες και προκλητικές, όπως χαρακτηρίστηκαν, δαπάνες όπως (π.χ. η διάθεση 1,3 εκατ. ευρώ στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση Καλάνδρας Χαλκιδικής, που είχε ανακαινιστεί πρόσφατα, τα 180.322 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες», 30.000 ευρώ για ανακαίνιση της τουαλέτας της πρυτανείας κ.α.), τη στιγμή που μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΗ, φυσικού αερίου, αλλά και υπάλληλοι, η Σύγκλητος αποφάνθηκε ότι πρόκειται για “στοχευμένη επίθεση που έχει στόχο να βλάψει την εικόνα του δημόσιου πανεπιστημίου”. 
29/8/12 
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin