Saturday, August 11, 2012

Ουρανούπολη: Από τη Δευτέρα η αποτίμηση των ζημιών

Τις πυρόπληκτες περιοχές της Χαλκιδικής και ειδικότερα της Ουρανούπολης επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρης.

Ο κ. Τσαυτάρης δήλωσε πως έχουν κινητοποιηθεί οι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ και ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Χαλκιδικής έχει τεθεί επικεφαλής της αποτίμησης των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Εξήγησε πως από τη Δευτέρα ξεκινούν οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των δικαιούχων με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανόμενου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί και αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ, ενώ σημείωσε ότι προχωράει και η αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο, το οποίο θα αποζημιωθεί από τα προγράμματα Π.Σ.Ε.Α.


Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε πως έχουν κινητοποιηθεί οι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ και ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Χαλκιδικής έχει τεθεί επικεφαλής της αποτίμησης των ζημιών, προκειμένου να αποζημιωθούν όσοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 20 Αυγούστου θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων, γεωργών και κτηνοτρόφων, γεγονός που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές.

11/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin