Sunday, August 12, 2012

Σωτήρια η βραδινή βροχή για την πυρκαγιά στο Άγιον Όρος

Ευεργετικά για την πορεία κατάσβεσης της φωτιάς στο Άγιον Όρος λειτούργησε η βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα τη νύχτα στην περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται πλέον σε ύφεση.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν από την Τετάρτη 8 Αυγούστου, ημέρα έναρξης της πυρκαγιάς.
Την επιχείρηση κατάσβεσής της συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Παναγιώτης Μπονάτσος.
Οι δυνάμεις που λαμβάνουν μέρος αποτελούνται από 64 πυροσβεστικά οχήματα, 175 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρα, επιχείρησαν και βρίσκονται και σήμερα σε ετοιμότητα 15 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα κινητοποίησε 27 ειδικά οχήματα (υδροφόρες -μηχανήματα)από ιδιώτες και την αυτοδιοίκηση καθώς και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης στις οποίες συμμετείχαν 128 άτομα με 12 οχήματα.
Επίσης, έγινε αποδεκτή η βοήθεια που προσφέρθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, αποτελούμενη από 49 πυροσβέστες, με 8 οχήματα, καθώς και από την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και 8 πυροσβέστες.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο μέτωπο Αγίου Όρους κινητοποιήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας 314 άνδρες του Ελληνικού Στρατού με 25 ειδικά μηχανήματα καθώς και δύο ελικόπτερα τύπου Chinook.
Πηγή: ΑΜΠΕ
12/8/12 
----------------

ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin