Friday, August 3, 2012

Γ. Χατζημαρκάκης: "Πειραματόζωο του ΔΝΤ η Ελλάδα"

Ένα «βαρέλι χωρίς πάτο» θεωρεί η Γερμανία την Ελλάδα, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αποκλειστικές του δηλώσεις στη webtv του ΑΜΠΕ, και τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να είναι «πειραματόζωο του ΔΝΤ».


«Η Γερμανία έχει μια πολύ λανθασμένη εικόνα για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει την εικόνα ότι η Ελλάδα είναι βαρέλι χωρίς πάτο. Δηλαδή, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι επενδύουν σε μία χώρα η οποία δεν είναι ικανή να χρησιμοποιήσει με τον κατάλληλο τρόπο αυτά τα λεφτά. Είναι πολύ λανθασμένη εικόνα αυτή, γιατί οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλές εγγυήσεις, αλλά και οι Έλληνες έχουν ξεπληρώσει ήδη 400 εκατ. ευρώ μόνο σε τόκους προς τους Γερμανούς. 'Αρα έχουμε να κάνουμε με μία λανθασμένη εικόνα. Όμως πιστεύω ότι τώρα πρέπει πάρα πολύ γρήγορα η Γερμανία να καταλάβει ότι η κάθε πίεση προς την Ελλάδα, την οποία θεωρώ πειραματόζωο στο εργαστήρι του ΔΝΤ, πρέπει να τελειώσει», δηλώνει ο κ. Χατζημαρκάκης και προσθέτει:

«Έχουμε δει ότι η Ισπανία έχει πάρει άλλους όρους, ειδικά ως προς την επιμήκυνση, ως προς τον χρόνο αποπληρωμής του χρέους και πιστεύω ότι είναι το πιο λογικό του κόσμου και η Ελλάδα να πάρει τους ίδιους όρους». Αυτό, όμως, «σημαίνει αλλαγή, ρύθμιση -αν κάποιοι το λένε αναδιαπραγμάτευση, αυτό είναι ένας όρος» λέει ο Γιώργος Χατζημαρκάκης και συνεχίζει:

«Εγώ θα έλεγα ότι είναι μία ρύθμιση που προσαρμόζει το πρόγραμμα της Ελλάδα με το πρόγραμμα της Ισπανίας και μάλλον και της Ιταλίας στο μέλλον. Αυτό είναι το βασικό. Μπορεί οι Γερμανοί να μην το θέλουν. Χρειαζόμαστε όμως έναν υπουργό και έναν πρωθυπουργό με αυτοπεποίθηση να το ζητάει κιόλας. Αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν. Περιμένουμε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα στις Βρυξέλλες. Και πιστεύω ότι με μία καθαρή φωνή και καθαρή πράξη -όπως το έκανε ο πρωθυπουργός στη Χαλυβουργία- την οποία μπορεί να αναδείξει στους Ευρωπαίους, θα πετύχει τους στόχους της ρύθμισης και αναδιαπραγμάτευσης». 

3/8

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin