Wednesday, August 22, 2012

Να τελειώνουμε με το φαύλο και διεφθαρμένο παρελθόν

Του Θανάση Λυρτσογιάννη
lyrtso@pegasus.gr
Φυγή προς τα εμπρός. Είναι η μοναδική διέξοδος για τη χώρα αν δεν θέλουμε να πέσει στον Καιάδα στον οποίο θα παρασύρει όλους τους πολίτες, αλλά τις σκληρότερες συνέπειες θα υποστούν οι πλέον αδύναμοι.
Στην εποχή των λεωφόρων της επικοινωνίας και των ραγδαίων αλλαγών το πνεύμα αυτό πρέπει να διαπερνά όλες τις αποφάσεις ώστε να πραγματωθεί η υπέρβαση της σημερινής κατάστασης.

Με τη φυγή προς τα εμπρός θα γίνει εφικτή η ταχύτατη και ορθή προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί δεν αρκεί η επιθυμία. Σημαντικός παράγοντας είναι και ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων.
Τη γρήγορη κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση απαιτούν οι επενδύσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, γιατί μόνο έτσι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και θα βρούμε το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της εξόδου από την κρίση.
Η φυγή προς τα εμπρός πρέπει να πρυτανεύσει και στις άλλες διαρθρωτικές αλλαγές .
Η αγορά εργασίας να αλλάξει, να προωθηθούν λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι αρμόδιοι έχουν την υποχρέωση να κάνουν διάλογο και να μη θίξουν συμφέροντα των εργαζομένων, αφού η σημερινή οικονομική πραγματικότητα δεν επιτρέπει άλλη μείωση του εισοδήματος, ειδικά όταν στόχος είναι η ανάπτυξη.
Τολμηρές αποφάσεις απαιτούνται για να αλλάξει επιτέλους το Δημόσιο, ο μεγάλος δυνάστης του λαού, η κατάρα της χώρας.
Όμως, δεν είναι αρκετά. Για να γίνουν απτή πραγματικότητα είναι απαραίτητη η ψυχραιμία, οι σχεδιασμένες και μελετημένες ενέργειες, η σκληρή προσπάθεια, το εμπνευσμένο έργο και προπαντός η αποφασιστικότητα να τελειώνουμε με το φαύλο και διεφθαρμένο παρελθόν.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line
"Η" Online 22/8

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin