Sunday, August 26, 2012

Η Deutsche Bank «ξεφορτώθηκε» στην Τράπεζα Κύπρου ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με δημοσίευμα

Με τίτλο «μίζες εκατομμυρίων από αγορές ομολόγων», η κυπριακή εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει σήμερα ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων 1,8 δισ. ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης έγινε από την Deutsche Bank, η οποία για να «ξεφορτωθεί» τα ομόλογα τα πρόσφερε με έκπτωση 18%.
 Η πράξη έγινε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας της Τράπεζας Κύπρου, Cisco, και είναι καθόλα νόμιμη.
Η γερμανική τράπεζα, εκτός από την έκπτωση, προσέφερε και προμήθεια 5% σε οποιοδήποτε γραφείο πετύχαινε την πώληση.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η πώληση έγινε μόνο από ένα γραφείο και η προμήθεια του ήταν γύρω στα 100 εκατ. ευρώ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα ελληνικά ομόλογα αγοράστηκαν κατόπιν παρεμβάσεων στελεχών της Τράπεζας Κύπρου προς το dealing room του συγκροτήματος σε συνεργασία με την Cisco. Προστίθεται ότι με οδηγίες των ιδίων στελεχών αγοράστηκαν ελληνικά ομόλογα και για τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου ύψους οκτώ εκατ. ευρώ.
26/8/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin