Wednesday, August 1, 2012

Είναι αυτό το ελληνικό DNA;

Μέσα στην επίσκεψη της Τρόικας και τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, τα σκάνδαλα των ντοπαρισμένων Ελλήνων αθλητών και τις αμφισβητήσεις Κινέζων κολυμβητών, στην Ελλάδα συνέβη ένα αποτρόπαιο έγκλημα, που ίσως δεν πήρε την θέση που του αξίζει στα δελτία ειδήσεων.

Μια κοπέλα 15 ετών βρέθηκε χτυπημένη σε τέτοιο βαθμό που το κεφάλι της ήταν μη αναγνωρίσιμο.
Μετά από κωλυσιεργίες της αστυνομίας που πήραν σχεδόν μια εβδομάδα, ανακαλύφθηκε και γενετικό υλικό, δηλαδή σπέρμα στο σώμα του άτυχου κοριτσιού που σημαίνει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Σε όποια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, υπάρχει τράπεζα DNA ώστε να γίνεται ταυτοποίηση άμεσα, όταν βρεθεί γενετικό υλικό σε κάποιο τόπο εγκλήματος, Κάτι που "κλείνει" υποθέσεις καταρχήν και βέβαια επιταχύνει διαδικασίες. Στην Ελλάδα βεβαίως δεν υπάρχει καμία τράπεζα DNA... (Κάτι μου λέει ότι ίσως να έχουμε πάρει και μια επιδότηση γι’ αυτή την υπηρεσία, την οποία να έχουμε διοχετεύσει σε εντελώς άσχετους σκοπούς). Γιατί; Κανείς δεν ξέρει, γιατί κανείς δεν δικαιολογείται και κανείς δεν κρίνεται.

Δεν έχει βγει ακόμα κανένας υπεύθυνος, να ζητήσει συγνώμη από τους γονείς αυτού του παιδιού που πρέπει να έζησε μια ανείπωτη κόλαση για αρκετά λεπτά που θα του φαινόταν αιώνες, ώσπου να χάσει τις αισθήσεις του και να την βρουν οι γονείς της ανήμπορη στην άκρη μιας παραλίας.

Και όλα αυτά ενώ ήταν ημέρα ακόμα, με φως, σε μια παραλία της Πάρου από τις πιο γνωστές. Μέχρι στιγμής κανένας μάρτυρας για να βοηθήσει την έρευνα...και ακούγεται ότι υπάρχουν και κάποιοι που δυσφορούν με το περιστατικό καθώς θεωρούν ότι θα βλάψει τον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική αστυνομία βιάστηκε να χαρακτηρίσει το έγκλημα ατύχημα, και ακόμα να πετάξει τα ρούχα της κοπέλας στα σκουπίδια, χωρίς ούτε καν να πάρει τις απαραίτητες μαρτυρίες των λουόμενων που ήταν κοντά. Μέχρι που έφτασε κλιμάκιο από την ΓΑΔΑ και η έρευνα πήρε άλλη τροπή.

Είναι αυτό το ελληνικό DNA; Αυτό της αδιαφορίας και του κουκουλώματος; Της ασυνέπειας, της έλλειψης συμπόνιας; Όλα για χάρη του τουρισμού;  Είναι κι αυτό συνέπεια της κρίσης λοιπόν; Μετάλλαξη στο DNA μας;

Hλιάνα Φωκιανάκη
protothema gr

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin