Wednesday, August 8, 2012

Οι δήθεν "Μακεδονικές Γραμμές" (Makedonija Soobrakaj) της FYROM ελεύθερα στην Ελλάδα

Προς κάθε αρμόδιο.
Μετά την μάστιγα των ΜΚ (Μακεδονία) στα αυτοκίνητα των σκοπιανών τώρα στην Βόρεια Ελλάδα  κυκλοφορούν ελεύθερα και τουριστικά λεωφορεία  κινητές διαφημίσεις του δήθεν συνταγματικού τους ονόματος.

1. Τα αρχικά ΜΚ (Μακεδονία) στα αυτοκίνητά τους
Κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές κολλάνε το σήμα επιφύλαξης/ακύρωσης:  "Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ/ Recognized by Greece as FYROM".


Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι ίδιοι οι Σκοπιανοί να βάζουν αυτοκόλλητη μονωτική ταινία ηλεκτρολογικών εργασιών και να καλύπτουν τα διακριτικά ΜΚ. Πιθανώς, αργότερα, περνώντας τα σύνορα, να την βγάζουν, 'οπως έκαναν άλλωστε και με το σήμα ακύρωσης/ επιφύλαξης. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το μεγάλο πλήθος σκοπιανών αυτοκινήτων με σκέτο ΜΚ σε δρόμους και πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης. Για παράδειγμα,  αν πάει κάποιος μεσημεριάτικες ώρες στα πάρκινγκ του "Mediterranian Cosmos", στην Θεσσαλονίκη, θα μείνει άναυδος από τον αριθμό των σκοπιανων αυτοκινήτων που δεν πληρούν τους όρους κυκλοφορίας σε ελληνικό έδαφος.

2. Οι δήθεν "Μακεδονικές Γραμμές" ...Makedonija Soobrakaj
Συγκεκριμένη τουριστική εταιρία από την πΓΔΜ στέλνει τουρίστες στην Ελλάδα με λεωφορεία κινητές διαφημίσεις. Ενδεικτικές φωτογραφίες παρακάτω από την διαδρομή Θεσσαλονίκης- Εύζωνοι, στο ύψος Λαχαναγοράς και Μαλγάρων. Σε προηγούμενη ανάρτηση φωτογραφία παρόμοιου λεωφορείου στα σύνορα Ευζώνων έτοιμο να μπει στο Ελληνικό έδαφος.
 
Οι επιγραφές αυτές βρίσκονται πλάγια, μπρος και πίσω με μεγάλα γράμματα ώστε να μην μένουν απαρατήρητες ακόμα και από άτομα που δεν θα έδιναν σημασία σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες. Η επιγραφή βέβαια σε πολίτες δυτικοευρωπαϊκών χωρών δεν είναι και τόσο ευκρινής νοηματικά. Σε πολίτες όμως σλαβόφωνους, της τότε ανατολικής Ευρώπης, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Για αυτούς είναι γελοίο η Ελλάδα να κάνει τόση φασαρία για το όνομα της FYROM, να ζητάει επί πλέον συμπαράσταση και αλληλεγγύη, και η ίδια η χώρα, (Αρχές και Πολίτες), να αφήνουν ανενόχλητους Σκοπιανούς να διαφημίζουν το δήθεν συνταγματικό τους όνομα σε ελληνικές παραλίες και δρόμους. Θα σκέφτονται ότι δεν αντιδρούν οι Έλληνες λόγω συναλλάγματος και όφελος από τον τουρισμό. Γιατί λοιπόν να γίνουν αυτοί κακοί και να τα χαλάσουν με τους σκοπιανούς?

Αυτό όμως, προφανώς, δεν καταγράφεται μόνο από απλούς πολίτες.  Σε διπλωματικό επίπεδο έγινε καταγραφή της μη ποιοτικής αντίδρασης από την Ελλάδα, καταγράφηκαν  κάποιες δήθεν ακραίες αντιδράσεις, που  είναι προϊόντα φωτομοντάζ και θα τις παρουσιάσουν όταν έρθει η ώρα. 
8/8/12
-----------

 Ενδεικτικές φωτογραφίες
             

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin