Wednesday, September 5, 2012

Τουρκικό δημοσίευμα περί ιρανικής υποστήριξης στο ΡΚΚ

Υπάρχουν διασυνδέσεις του Ιράν με το ΡΚΚ αποκάλυψαν, σύμφωνα με την τουρκική Ακσιάμ (AKŞAM), οι 7 κατάσκοποι που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται Τούρκους αξιωματούχους, το Ιράν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να απασχολήσει την Τουρκία με τα εσωτερικά της προβλήματα και να αποδυναμώσει έτσι τον ρόλο της στην Μέση Ανατολή, ελπίζοντας έτσι να ενδυναμώσει τον δικό του ρόλο ως «προστάτη» της Συρίας.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι στο Ιράν υπάρχουν διαφορετικές ομάδες και κάποιες από αυτές επιζητούν την συνεργασία με την Τουρκία και διατηρούν επαφές με τον τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, όμως άλλη ομάδα διατηρεί επαφές με το ΡΚΚ και στόχος της είναι η εκμετάλλευση του ΡΚΚ για την αποδυνάμωση της Τουρκίας. Ενας ακαδημαϊκός, προστίθεται, δήλωσε ότι το Ιράν παρείχε υποστήριξη στο ΡΚΚ για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Σεμντιλί.
Your only favourite Cyprus Portal 
5/9/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin