Sunday, September 23, 2012

Σύσκεψη εισαγγελέων αύριο στον Άρειο Πάγο για το φάκελο του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα των 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι εμφανίζουν "περίεργο" πλουτισμό.
Ειδικότερα, η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή για την άφιξη τις λίστας.

Ο τελευταίος κάλεσε, για αύριο, τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον Άρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.
Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες ο κ.Παντελής παρενέβη στο θέμα της λίστας και έδωσε εντολή στους συναδέλφους του Πεπόνη και Μουζακίτη να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου.
Και σε καταφατική περίπτωση, ζήτησε ο Παντελής, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.
Ο Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Αντίθετα, σημείωνε ο Παντελής, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος "όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών", καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.

agelioforos gr
23/9/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin