Tuesday, September 4, 2012

Χεζμπολάχ: Το Ιράν μπορεί να χτυπήσει βάσεις των ΗΠΑ εάν το Ισραήλ του επιτεθεί

Το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή ως αντίποινα σε περίπτωση που το Ισραήλ εξαπολύσει επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Τεχεράνης, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Σαϊέντ Χασάν Νασράλα.

«Η απόφαση έχει ληφθεί να απαντήσουν, και η απάντηση θα είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της λιβανικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Μαγιαντίν της Βηρυτού.



«
Η απάντηση δεν θα είναι μονάχα μέσα στην ισραηλινή οντότητα, αμερικανικές βάσεις σε ολόκληρη την περιοχή θα μπορούσαν να είναι ιρανικοί στόχοι», συνέχισε ο κ. Νασράλα, επικαλούμενος πληροφορίες που έχει λάβει από αξιωματούχους του περσικού κράτους. «Εάν το Ισραήλ στοχεύσει το Ιράν, η Αμερική θα σηκώσει την ευθύνη».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αναφέρθηκε στο εβραϊκό κράτος ως «ισραηλινή οντότητα», μιμούμενος το παράδειγμα του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι, ο οποίος πρόσφατα καταδίκασε το Ισραήλ ως έναν «σιωνιστικό καρκινικό όγκο» που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμανικές χώρες στην εποχή μας.


Η Χεζμπολάχ
θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο παραμένει στενός σύμμαχος της Τεχεράνης στην περιοχή.

Τα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτουν δεκάδες βάσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, κυρίως στο Αφγανιστάν, ενώ εκτός των ΗΠΑ το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είναι υπεύθυνο για περίπου 666 τοποθεσίες διάφορων χρήσεων.

skai gr
4/9/12
-

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin