Tuesday, September 25, 2012

Ισπανία: Η αστυνομία απέκλεισε τη βουλή πριν της μεγάλης απογευματινής διαδήλωσης εναντίον της λιτότητας στην Μαδρίτη

Η ισπανική αστυνομία απέκλεισε σήμερα τις προσβάσεις γύρω από το Κοινοβούλιο, τοποθετώντας σιδερένιους φράκτες και οχήματα στις περιμετρικές οδούς, ενόψει της μεγάλης διαδήλωσης που έχει προγραμματισθεί το απόγευμα ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εκπορεύονται από την κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.
Οι μόνοι που επιτρέπεται να διασχίσουν τα οδοφράγματα είναι οι βουλευτές, οι εργαζόμενοι στο Κοινοβούλιο και οι οδηγοί οχημάτων που έχουν δικαίωμα και χώρους στάθμευσης στην περιοχή.
Η συντηρητική κυβέρνηση σχεδιάζει να αναπτύξει πάνω από 1.300 αστυνομικούς στην διάρκεια της κινητοποίησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, αργά το απόγευμα.


Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί στους διαδηλωτές «να περικυκλώσουν, ή να καταλάβουν» το Κοινοβούλιο, διατράνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κριστίνα Θιφουέντες, αν και οι διοργανωτές της κινητοποίησης διαβεβαιώνουν πως δεν είναι στις προθέσεις τους να κινηθούν κατά της Βουλής.
Οι κοινωνικές ομάδες που οργανώνουν την κινητοποίηση κατηγορούν τον Ραχόι ότι πρόδωσε τις υποσχέσεις που έδωσε πριν τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, δρομολογώντας ευρείες και βαθιές δημοσιονομικές περικοπές, προκειμένου συν τοις άλλοις να αποφύγει την προσφυγή σε ένα πλήρες σχέδιο διεθνούς δανεισμού.
Δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί είχαν διαδηλώσει στους δρόμους της Μαδρίτης και στις 15 Σεπτεμβρίου ενάντια στις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, ενώ την ίδια στιγμή κόπτεται να βοηθήσει το τραπεζικό σύστημα με τη συνδρομή ενός δανειακού πακέτου έως και 100 δισεκ. ευρώ από την Ευρωζώνη.
Για φέτος η Ισπανία υπολογίζει να καταγράψει ύφεση περί το 2%, την ώρα που η ανεργία καλπάζει στο 25%.

express gr
25/9/12
-------
ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ:

--------------------------------------

ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΚΩΤΙΑ:

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin