Sunday, October 14, 2012

Α. Αλαβάνος : ”Κατεπειγόντως έξοδος-Έρχεται τυφλή έκρηξη οργής”

Την προετοιμασία της χώρας με ένα “Σχέδιο Β” για έξοδο από το ευρώ, ζήτησε ο Α. Αλαβάνος εκφράζοντας φόβους για “τυφλή” έκρηξη οργής του λαού
Την εκτίμηση ότι η πολιτική ζωή της χώρας χαρακτηρίζεται από την πιο ακραία κατάλυση της δημοκρατίας και πως αντί για τον λαό και το κοινοβούλιο αποφασίζουν το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και το Παρίσι, έκανε ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Α. Αλαβάνος μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση με θέμα το «Σχέδιο Β», σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα χρόνου σε σχέση με τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα, εκφράζοντας ανησυχία για το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί έκρηξη οργής από τον ελληνικό λαό που θα είναι τυφλή, αν δεν υπάρξει άμεση και πειστική διέξοδος από την κρίση.
Ο κ. Αλαβάνος είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει το θέμα του χρόνου. Η παύση πληρωμών για το δημόσιο χρέος και η αποχώρηση από το ευρώ, το “Σχέδιο Β” είναι κατεπείγοντα. Και είναι ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα πώς και θα γίνει ταχύτατα και θα είμαστε στοιχειωδώς έτοιμοι γι αυτό. Με πάνω από το 25% επίσημη ανεργία, με πάνω από το 50% ανεργία στο άνθος του τόπου, τη νεολαία, με τη μισή Ελλάδα στη φτώχεια, με τα μισά μαγαζιά και επιχειρήσεις κλειστά, σε σχέση με πριν τρία χρόνια δεν μπορούμε να τους λέμε: “Περιμένετε θα αποφασισθούν τα ευρωομόλογα”, “Περιμένετε θα έρθει ο Ολάντ”, “Περιμένετε θα διαπραγματευθούμε καλύτερα”, “Περιμένετε θα ζητήσουμε να εφαρμοσθούν τα μέτρα για τις τράπεζες της Ισπανίας και στις δικές μας”. Ο λαός έχει απόλυτο δικαίωμα να μη περιμένει καθόλου, ούτε στιγμή και ας συνειδητοποιήσουμε ότι η έκρηξη της οργής του θα είναι “τυφλή” αν δεν υπάρξει άμεση και πειστική διέξοδος».
Ο κ. Αλαβάνος έθεσε επίσης θέμα λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, τονίζοντας ότι δεν είναι ο ελληνικός λαός και το κοινοβούλιο της χώρας που παίρνουν τις αποφάσεις αλλά το Βερολίνο, το Παρίσι, οι Βρυξέλλες και η Νέα Υόρκη, καθώς και δεύτερης κλάσης υπάλληλοι που υπαγορεύουν στους υπουργούς και τη Βουλή κείμενα στα εγγλέζικα.
Ο Α. Αλαβάνος είπε ότι στον εντελώς αντίθετο πόλο πρέπει να κινηθεί το «Σχέδιο Β», δηλαδή, μέσα από τη συζήτηση, μέσα από την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού να ανοίξουν άφοβα οι δημοκρατικές διαδικασίες και να επιβεβαιώνεται η αστείρευτη δύναμη της λαϊκής κυριαρχίας.
Σχετικά με τη στάση της Αριστεράς στο θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι «όσοι στην Αριστερά έχουμε την άποψη για την αποχώρηση από την Ευρωζώνη έπρεπε να είχαμε δουλέψει περισσότερο σε αυτή την κατεύθυνση. Κι όχι μόνον ιδεολογικά ή σε μια γενική προσέγγιση».
Το «Σχέδιο Β», είπε ο κ. Αλαβάνος, δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, κλείσιμο στον εαυτό μας, εσωστρέφεια, αυτάρκεια, βαλκανικός επαρχιωτισμός και πρόσθεσε: «Είναι μια τολμηρή κίνηση θετικού μετασχηματισμού της συμμετοχής μας στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας. Αυτή την έχουν στρεβλώσει πλήρως οι Βρυξέλλες καταδικάζοντάς μας στη μόνιμη θέση του φτωχού, του οφειλέτη, του επαίτη και μας παρουσιάζουν κι από πάνω σαν ρεμάλια. Ανάμεσα στις ίδιες τις ευρωπαϊκές καπιταλιστικές χώρες βλέπουμε να έχουν προφυλαχθεί καλύτερα από τη διεθνή κρίση αυτές που έχουν εθνικό νόμισμα, η Σουηδία από την Ισπανία, η Δανία από την Πορτογαλία, η Πολωνία από τη Σλοβακία. Γι αυτό και η τομή που υποστηρίζει το “Σχέδιο Β” δεν είναι νοσταλγία για τη δραχμή της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου, αλλά ανοικτή πρόταση για μια νέα ισότιμη ευρωπαϊκή οικονομική -και νομισματική- συνεργασία».
14/10/12

5 comments:

  1. Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε μία εκστρατεία φόβου για παραμονή στο ευρώ.....

    Την ελπίδα οι ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς να μπορέσουν να συναντηθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα, εξέφρασε μέσα από τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως έχει αξιόλογο δυναμικό, αλλά αναφερόμενος στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραμονή στο ευρώ, είπε ότι «συμμετέχει σε μία εκστρατεία φόβου την οποία προωθεί το ίδιο το σύστημα».

    Αναφορικά με τη θέση του για αποχώρηση από το ευρώ, ο κ. Αλαβάνος είπε πως παρά το γεγονός ότι καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει αυτή τη θέση, μέσα στην κοινωνία γίνονται οι σχετικές διεργασίες, ενώ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου ρεύματος που θα περιλαμβάνει επαναστατικές τομές για την Ελλάδα, οι οποίες δε θα αφορούν μόνο το νόμισμα.

    Όπως είπε, «το νόμισμα δεν αρκεί από μόνο του, αλλά δεν μπορεί μια αλλαγή να μην έχει και το νόμισμα μέσα» και ανέφερε ως παράδειγμα την Ιαπωνία που υποτίμησε το γεν για να τονώσει την ανταγωνιστικότητά της.

    «Πρέπει να κάνουμε το ίδιο αλλά δεν το κάνουμε. Ας σταματήσει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή».

    Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ακόμη, πως το ΚΚΕ «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και σημείωσε «ελπίζω, αν και όχι ιδιαίτερα, ότι στο συνέδριό τους θα μπορέσουν να κάνουν πολιτικά ανοίγματα».

    Για τον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι ως μέλος της κυβέρνησης στηρίζει πολιτικές που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και «ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης».


    Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «πώς μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα κόμμα που υμνεί την πολιτική Ομπάμα».

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=256736

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πυρά Αλαβάνου κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ευρώ....

      Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη

      Βολές κατά των κομμάτων της Αριστεράς εξαπέλυσε την Τρίτη ο Αλέκος Αλαβάνος, ενώ παράλληλα τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ, λέγοντας ότι μέσα στην κοινωνία γίνονται σχετικές διεργασίες.

      Μιλώντας για τον Φ.Κουβέλη, επέκρινε το γεγονός ότι όντας κυβερνητικός εταίρος στηρίζει πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά και σημείωσε: «Δεν συμφωνώ, να το πεις στον εξομολόγο σου, ο λαός βλέπει ότι είσαι μέλος της ίδιας κυβέρνησης».

      Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι, όταν τάσσεται αναφανδόν υπέρ του ευρώ, «συμμετέχει στην εκστρατεία φόβου». «Κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του», είπε για το ΚΚΕ.

      Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την Τρίτη, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος επέκρινε τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική, λέγοντας: «Ο Φώτης Κουβέλης έχει προσχωρήσει στην άποψη ότι πρέπει να γίνει οτιδήποτε προκειμένου να μην κλονιστεί το θέμα του ευρώ και βλέπουμε ότι στηρίζει πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά. Ανέχεται πολιτικές, μέχρι το ακραίο της επιστράτευσης ή της αστυνομικής βίας ή της πτώσης των εισοδημάτων».

      Στην παρατήρηση ότι σε πολλά πράγματα, όπως στην επιστράτευση δεν συμφώνησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Αλέκος Αλαβάνος απάντησε: «Τι θα πει δεν συμφωνώ, όταν είμαι μέλος της κυβέρνησης. Δεν συμφωνώ να το πεις στον εξομολόγο σου, αλλά ο λαός βλέπει ότι είσαι μέλος της ίδιας κυβέρνησης».

      Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θυμίζει τη ΔΗΜΑΡ πριν μπει στην κυβέρνηση. Τότε, ο Φ.Κουβέλης έλεγε θα κάνω κάθε προσπάθεια για τον ελληνικό λαό, με κόκκινη γραμμή το ευρώ. «Βλέπουμε αυτό το όριο που τον έχει οδηγήσει σήμερα. Στη στήριξη ποιων πολιτικών; Ακούω περίπου το ίδιο πράγμα να λέγεται ως επίσημη γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε και πρόσθεσε ότι όταν λέγεται πως η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή, ο ΣΥΡΙΖΑ «συμμετέχει σε μια εκστρατεία φόβου, την οποία πιστεύω το ίδιο το σύστημα προωθεί».

      Σε ό,τι αφορά στο ΚΚΕ, ο Αλέκος Αλαβάνος σημείωσε ότι «κλειδώνεται συνεχώς στον εαυτό του» και σημείωσε «ελπίζω, αν και όχι ιδιαίτερα, ότι στο συνέδριό τους θα μπορέσουν να κάνουν πολιτικά ανοίγματα».

      Παράλληλα, ο Αλέκος Αλαβάνος διατύπωσε τη θέση του υπέρ της αποχώρησης από το ευρώ, τονίζοντας: «Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά καμία μεγάλη πολιτική δύναμη δεν εκφράζει τη θέση για αποχώρηση από την Ευρωζώνη, μέσα στην κοινωνία γίνονται διεργασίες και αυξάνει συνεχώς το κομμάτι εκείνο που είναι αντίθετο και έχει ερωτηματικά. Πρέπει να τον σπάσουμε αυτόν τον φόβο, για να γίνει συζήτηση και να επιλέξει ο ελληνικός λαός ο ίδιος».

      Εξηγώντας τη θέση του, ο κ. Αλαβάνος είπε πως η αλλαγή νομίσματος θα προκαλέσει ένα σοκ, το οποίο μπορεί να κρατήσει εβδομάδες ή και μερικούς μήνες, αλλά μετά ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες. Επισήμανε, δε, ότι χρειάζεται σχεδιασμό, με την ανάπτυξη της παραγωγής και την αξιοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στο επίκεντρο.

      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=497849

      Delete
  2. Αλαβάνος: Απαραίτητο για την Ελλάδα ένα Plan B’.....Προανήγγειλε την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή....

    Στην πολιτική σκηνή επανέρχεται ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος ετοιμάζει ένα «σχήμα», το οποίο θα βασίζεται στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και το οποίο θα δώσει το παρόν στις ευρωεκλογές.

    Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» τόνισε πως η μόνη διέξοδος της Ελλάδας από τη κρίση, είναι η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

    Η Ελλάδα, υπογράμμισε, έχει ανάγκη από ένα πλάνο Β’.

    «Αν έβγαινε η Ελλάδα από την ΕΕ θα ήμασταν πολύ καλύτερα σήμερα, και δεν θα φτάναμε σε τέτοιου είδους συζητήσεις» δήλωσε, και πρόσθεσε «Καμία χώρα του κόσμου, δεν έχει καταφέρει να βγει από τη κρίση με “σκληρό” νόμισμα. Το ευρώ είναι ένα σκληρό και ακριβό νόμισμα».

    «Είναι σχιζοφρένεια να έχουμε το ίδιο νόμισμα με τη Γερμανία την ίδια ώρα που η Γερμανία, σε αντίθεση με εμάς, έχει μια σταθερή πορεία» τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=263344
    12/3/13

    ReplyDelete
  3. Αλέκος Αλαβάνος: «Η Κύπρος αποτελεί αυστηρή προειδοποίηση για την Ελλάδα».....

    Με δήλωσή του ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής κ. Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζει τα τεκταινόμενα της Κύπρου ως ένα μεγάλο δίδαγμα και μια αυστηρή προειδοποίηση για τη χώρα μας.

    Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Αλαβάνου είναι:

    «Η 25η Μαρτίου είναι πια μια διπλή επέτειος. Όπως πάντα, επέτειος εθνικής απελευθέρωσης. Κι από φέτος επέτειος εθνικής καταστροφής, με την απόφαση ολοκληρωτικής κατακρήμνισης της κυπριακής οικονομίας από την Ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Το τελεσίγραφο Βερολίνου και Ουάσιγκτον, Σόιμπλε και Λαγκάρντ, που το Eurogroup απλώς επικύρωσε, δεν εξυγιαίνει, δεν εξορθολογίζει, δεν ανασυγκροτεί, δεν σταθεροποιεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Το διαλύει συθέμελα. Και μαζί με αυτό αποδιοργανώνει πλήρως την οικονομία, την απασχόληση, τις επενδύσεις, τις διεθνείς σχέσεις, τις ενεργειακές προοπτικές, τους δημοκρατικούς θεσμούς του νησιού.

    Σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή η Κύπρος βγαίνει για δεύτερη φορά ακρωτηριασμένη, χωρίς ταυτότητα, με άγνωστο και δυσοίωνο το μέλλον.

    Τα δραματικά γεγονότα στην Κύπρο είναι ένα μεγάλο δίδαγμα και μια αυστηρή προειδοποίηση για την Ελλάδα. Και αποκαλύπτουν σε όλους τον άγονο, ψευδή και παλαιοκομματικό τρόπο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη χώρα μας.

    Ο στείρος ανταγωνισμός τους επικεντρώνεται στο ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής.

    Η κυβέρνηση εφαρμόζει και υπερασπίζεται τη μέθοδο της συναινετικής, πειθήνιας, συνεπούς προς τις επιλογές της τρόικα στάσης, που δήθεν θα οδηγήσει τελικά στην ανάκαμψη της χώρας. Η κυπριακή εμπειρία, που εξελίσσεται με πολύ γρηγορότερη κίνηση από τις άλλες χώρες των μνημονίων, όπου το τέλος έρχεται αμέσως μετά την αρχή, δείχνει ότι αυτό το τέλος είναι η πλήρης εξουθένωση της κοινωνίας.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι απλώς με μια «σκληρή» διαπραγμάτευση θα καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη. Η Κύπρος ξεκίνησε με τους ισχυρότερους οιωνούς: την καθολική απόρριψη των όρων της τρόικα από την κυπριακή βουλή. Και σε μια βδομάδα «διαπραγματεύσεων» κατέληξε σε ακόμα πιο βαριά λύση από την πρώτη. Η Ευρωζώνη χρησιμοποίησε το όπλο της διακοπής της ρευστότητας, που ο μόνος τρόπος να εξουδετερωθεί είναι η αποχώρηση από το ευρώ και η έκδοση εθνικού νόμισματος.

    Οι απόψεις της κυβέρνησης ότι «μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη» και της αντιπολίτευσης ότι «μπορούμε να καταργήσουμε το μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη» είναι στον αέρα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, υπαγορεύονται από ψηφοθηρικούς λόγους και εξαπατούν τον ελληνικό λαό.

    Η κοινή, επίσημα και επανειλημμένα διατυπωμένη από τις ηγεσίες τους θέση ότι «η έξοδος από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή» έχει απαγορεύσει στην Ελλάδα να έχει ένα επεξεργασμένο Σχέδιο Β΄ που περιλαμβάνει την έκδοση του εθνικού νομίσματος. Στην Κύπρο η απουσία του Σχεδίου Β΄ αποδείχθηκε να έχει μοιραίες συνέπειες, που αναγνωρίζονται, δυστυχώς εκ των υστέρων, από όλη την κυπριακή κοινωνία.

    Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Δεν υπάρχει άλλη στιγμή για χάσιμο. Ας αφήσουμε πίσω μας αυτό το παρασιτικό σύστημα μιας παρωχημένης κομματοκρατίας. Ας μιλήσουμε επιτέλους μεταξύ μας με ειλικρίνεια. Ας αναγνωρίσουμε όλοι, με βάση όχι υποθέσεις αλλά τα πειστήρια του εγκλήματος κατά της Κύπρου, ότι δύο δρόμοι υπάρχουν μπροστά μας. Το Σχέδιο Α΄ εντός Ευρωζώνης, που γνωρίζουμε τις άγριες και βάρβαρες συνέπειες του. Και το Σχέδιο Β΄ με εθνικό νόμισμα που μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη ανασυγκρότηση εφόσον είναι συλλογικό, εμπνέει την κοινωνία, στηρίζεται σε δημοκρατικούς θεσμούς και έντιμους ανθρώπους..........http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=504397
    26/3/13

    ReplyDelete
  4. Πολιτικό κόμμα από σήμερα το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου....

    Το «Σχέδιο Β», μία πρωτοβουλία του Α. Αλαβάνου που πρόβαλλε κατά κύριο λόγο την ανάγκη εξόδου της χώρας από το ευρώ, είναι από σήμερα πολιτικό κόμμα και φέρει τον ίδιο τίτλο.
    Σήμερα Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα. Η πρόταση για την συγκρότηση και τις πολιτικές του «Σχεδίου Β» εγκρίθηκε ομόφωνα με 2 λευκά.

    http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=179060
    19/5/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin