Thursday, October 18, 2012

Μπαρόζο, Ρομπάι και Σουλτς θα παραλάβουν το Νόμπελ Ειρήνης

Σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα ταξιδέψουν στο Όσλο για να παραλάβουν το βραβείο στην τελετή της 10ης Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, παραμένει αβέβαιο ποιος από τους τρεις θα εκφωνήσει την ομιλία κατά την απονομή του βραβείου, κάτι που συνήθως κάνει ένας ομιλητής. Επίσης δεν είναι γνωστό τι θα κάνουν με το χρηματικό έπαθλο 1,2 εκατ. δολ. που συνοδεύει το βραβείο, αν και αναμένεται να το δωρίσουν σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Η Επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το βραβείο θα απονεμηθεί στην Ε.Ε., καθώς συνέβαλε στην μετατροπή της Ευρώπης «από μία ήπειρο πολέμου σε μία ήπειρο ειρήνης».
Οι επικριτές της Ε.Ε. πάντως, αναμένεται να θεωρήσουν το γεγονός ότι τρία άτομα θα παραλάβουν το βραβείο ως αντανάκλαση των προβλημάτων που έχει η Ε.Ε. στη λήψη αποφάσεων.
ethnos gr
18/10/12
---

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin