Friday, October 12, 2012

Τσεχία - Β. Κλάους: «Τραγικό λάθος» η βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του, χαρακτήρισε απόψε "τραγικό λάθος" τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Νόμπελ Ειρήνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν το άκουσε "νόμιζε ότι του έκαναν πλάκα".
"Στην αρχή, νόμιζα πραγματικά ότι ήταν φάρσα, ή κάποιο αστείο", είπε ο Κλάους, σύμφωνα με το τσεχικό πρακτορείο CTK. "Ούτε στα όνειρά μου δεν θα φανταζόμουν πως κάποιος μπορεί να σκεφτεί στα σοβαρά κάτι τέτοιο", συνέχισε.

Η νορβηγική επιτροπή του Νόμπελ Ειρήνης ανακοίνωσε το πρωί ότι αποφάσισε να βραβεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι μετέτρεψε μια εμπόλεμη ήπειρο σε ήπειρο ειρήνης.
Για τον Κλάους, θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το Νόμπελ σε ένα μεμονωμένο άτομο για κάποια συγκεκριμένη ενέργειά του. "Το να δίνεται (το βραβείο) σε ένα θεσμό και στην περίπτωση αυτή σε έναν γραφειοκρατικό θεσμό, είναι μια διάκριση χωρίς νόημα", τόνισε.
ert gr
12/10/12

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin