Monday, October 22, 2012

Εξακολουθούν να...αποφεύγουν την ευρωπαϊκή οικογένεια οι Νορβηγοί

72,4% ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Αμετακίνητοι σε σχέση με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν οι Νορβηγοί, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της οικογένειας των «27». Το Νόμπελ Ειρήνης που πρόσφατα απενεμήθη στην ΕΕ μάλλον δεν φάνηκε ικανό- όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- να τους αλλάζει γνώμη.


Το ποσοστό των Νορβηγών πολιτών που τάσσεται εναντίον της ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει υψηλό.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Sentio Research και δημοσιεύουν σήμερα οι εφημερίδες Nationen και Klassekampen έδειξε ότι το 72,4% των ερωτηθέντων τάχθηκε εναντίον της ένταξης στην ΕΕ, έναντι ενός 18,9% που τάχθηκε υπέρ. Το υπόλοιπο 8% δεν έχει αποφασίσει.

Η δημοσκόπηση, με την συμμετοχή 1.000 ανθρώπων, έγινε το διάστημα 9-15 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγο πριν από την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ και αμέσως μετά.


Ο Χέμινγκ Όλαουσεν, επικεφαλής της οργάνωσης «Όχι Στην ΕΕ», δήλωσε στην εφημερίδα Nationen ότι «όσο οι αντίπαλοι της ένταξης συγκεντρώνουν πάνω από το 70% και οι υποστηρικτές (της) κάτω από 20%, ο καθένας μπορεί να δει ότι το στρατόπεδο του ν
αι δεν έχει ελπίδες».

Ο Πολ Φρίσβολντ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κινήματος της Νορβηγίας, δήλωσε ότι υπάρχει «πολύς δρόμος ακόμη ώστε οι άνθρωποι να καταλάβουν καλύτερα τι πρεσβεύει η ΕΕ».


Οι Νορβηγοί έχουν ταχθεί δύο φορές (το 1972 και το 1994) εναντίον της ένταξης στην ΕΕ, ενώ δεν προβλέπεται η διοργάνωση νέου δημοψηφίσματος άμεσα.

ethnos gr
22/10/12
----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin