Wednesday, October 10, 2012

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φορολογικά προνόμια για την COSCO δηλώνει στέλεχος της εταιρείας

Οι φορολογικές διατάξεις δεν αποτελούν εξαίρεση που ισχύει μόνο για την επένδυση της COSCO, αλλά σε όλες τις συμβάσεις παραχώρησης έργων υποδομής στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια, στις οποίες ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει να κατασκευάσει και μετά να εκμεταλλευθεί τη συγκεκριμένη υποδομή μέσω ΣΔΙΤ τονίζει ανώτερο στέλεχος της COSCO.
Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα που αναφέρουν, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στην ελληνική κυβέρνηση πρόσκληση υποβολής παρατηρήσεων σε έρευνα καταγγελιών που προέβαλαν τον ισχυρισμό ότι το ελληνικό Δημόσιο χορήγησε παράνομη κρατική ενίσχυση προς την νέα παραχωρησιούχο ενός μέρους του Λιμένος Πειραιώς, την Piraeus Container Terminal S.A. («PCT»), μία θυγατρική ειδικού σκοπού της COSCO Pacific Limited («COSCO»).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διερεύνηση της ευρωπαϊκής επιτροπής, αφορά καταγγελίες του πρώην Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και του Σωματείου Λιμενεργατών το 2009, σε σχέση με τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης της COSCO, που παρότι τις χαρακτήρισε αβάσιμες, ζήτησε επιπλέον διερεύνηση.
agelioforos.gr
10/10/12
--------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin