Wednesday, September 3, 2014

Ο άνεμος και ο χρόνος μεταλλάσσουν την FYROM σε Μακεδονία?

ΑΝ 6/10/12
Για την συνάντηση του Έλληνα ΥΠ ΕΞ με τον Σκοπιανό ομόλογό του, στο περιθώριο της 67ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. η ενημέρωσή έγινε κυρίως από σκοπιανά ΜΜΕ [1]. 
Από τις ίδιες πηγές διοχετεύθηκαν και οι φωτογραφίες του κινητού πρόχειρου παραβάν, κατά κανόνα κομμένες,  πλην μίας όπου φαίνεται η πραγματικότητα. Το ποια χώρα δεν τιμά ο χώρος της συνάντησης (εικ.1, εικ.2), όπως διαμορφώθηκε, είναι πασιφανές και δεν σχολιάζεται εδώ. Πρέπει να σημειωθεί μόνο ότι η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Σκοπιανού ΥΠ ΕΞ, κ Ποπόσκι. Σχετική ανακοίνωση για την συνάντηση έγινε από την επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠ ΕΞ [2]. Στην επίσημη ιστοσελίδα του σκοπιανού ΥΠ ΕΞ δεν υπάρχει τίποτα ούτε μία φωτογραφία από την συνάντηση. Το ίδιο και στο site vlada της σκοπιανής κυβέρνησης.

Την Πέμπτη, 4/10/12 ανακοινώθηκε η πρόταση του Ελληνικού ΥΠ ΕΞ για την υπογραφή ενός "Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών" [3]. Οι πρώτες αντιδράσεις από πλευράς Σκοπίων καταγράφηκαν στην σελίδα echedoros gr [4] καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της σκοπιανής κυβέρνησης vlada [5], [6]. Ένα πρώτο σχόλιο για την πρόταση του "Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών" είχαμε από το antinews.gr [7]. Είναι προφανές ότι έχουμε  προσπάθεια μιας νέας Ενδιάμεσης Συμφωνίας [8] μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης [9] και με δεδομένο ότι δεν έχει επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή [10].
Από καιρό βέβαια θα έπρεπε να βρούμε κάποιο τρόπο να καταγγείλουμε [11] την Ενδιάμεση Συμφωνία αλλά είναι γνωστά τα προβλήματα των Υπηρεσιακών Κυβερνήσεων και αυτής που την ακολούθησαν. 
Αυτά βέβαια σε υψηλό και διπλωματικό επίπεδο. 

----
Δοθείσης ευκαιρίας εξετάστηκε το πρόβλημα και με έναν απλό τρόπο που είναι όμως το πρακτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των συμφωνιών/συνθηκών. Και δεν συμβαίνει μόνο στο σκοπιανό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι από έναν σκοτεινό ανεξήγητο τρόπο, επαναλαμβάνεται απλά διότι παρά την αλλαγή του Ιστορικού χρόνου σε κάποιες περιοχές του πλανήτη ο ψυχισμός των ατόμων παραμένει αμετάβλητος σαν σύνολο.

Ακολουθήσαμε λοιπόν από κάποιον μεθοριακό σταθμό της Μακεδονίας (μας?) ένα σκοπιανό αυτοκίνητο. Η πινακίδα του είχε ενσωματωμένα τα αρχικά ΜΚ [12] (δήλωνε Μακεδονία?). Η επικόλληση του σήματος ακύρωσης, νέου τύπου[13], έγινε κανονικά και παρέμεινε έτσι μερικά χιλιόμετρα κατά την διαδρομή του στο ελληνικό έδαφος. Μετά όμως από τριάντα περίπου χιλιόμετρα λόγω της ταχύτητας του και του στροβιλισμού της κίνησης το ακυρωτικό σήμα [13] ξεκόλλησε. Παρέμεινε στο υπόλοιπο της διαδρομής να κυματίζει πιασμενο από την αριστερή του άκρη μέχρι την διασταύρωση Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής. Έτσι και αλλιώς από τις διαστάσεις του και του μεγέθους της γραμματοσειράς δεν φαινόταν τίποτα, πόσο μάλλον μετά την δοκιμασία του αέρα και του χρόνου, πού είχε γίνει πια κυριολεκτικά ένα κουρελόχαρτο. Ήταν όμως ο αέρας και ο χρόνος η αιτία? Ήταν η κακής ποιότητας κόλλα που είχε το αυτοκόλλητο?

Την άλλη ημέρα το δοκιμάσαμε στο αυτοκίνητό μας. Βάλαμε ένα από τα ίδια νέα αυτοκόλλητα στο τζάμι πίσω δεξιά με την πιο ελάχιστη κατά το δυνατόν πίεση. Αναπτύξαμε ταχύτητα 140 χιλ/ωρα σε κάποια σημεία που το επέτρεπαν οι συνθήκες. Τίποτα, ούτε ο άνεμος, ούτε ο χρόνος το ξεκολλησαν. Έγινε μία τελευταία δοκιμή αφού ξεκολλήσαμε το σήμα και το επανακολλήσαμε με ακόμα λιγότερη πίεση. Τίποτα. Το σήμα ακύρωσης δεν ξεκολλούσε πεισματικά. Αντίθετα μάλιστα. Όταν το βγάλαμε από το τζάμι είχε αφήσει ίχνη κόλλας και χαρτιού.

Δεν είναι λοιπόν ο άνεμος ούτε ο χρόνος που μεταλλάσσουν την FYROM σε Μακεδονία, ούτε κάποια ελαττωματική κόλλα εργολαβική. Είναι το ξερό χέρι Έλληνα πολίτη σε υπηρεσία που σε κατάσταση νηφαλιότητας δεν έχει την δύναμη γραμμαρίων, ενώ σε έξαλλη κατάσταση αποκτά δύναμη τόνων καταστροφής. Είναι ο ψυχισμός παράλυσης σε κατάσταση νηφαλιότητας και εφαρμογής του νόμιμου (Νόμος) που αντίθετα, σε κατάσταση έκστασης παρανομιών πολλαπλασιάζει τις σωματικές και ψυχικές δυνάμεις με εκθετικό βαθμό.

Τι να το κάνουμε λοιπόν το  "Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών", όσο και πλεονεκτικό να είναι  για την χώρα μας, όταν όπως και στην ενδιάμεση συμφωνία τα Σκόπια θα ενεργούν σταθερά και δυναμικά ενώ εδώ, σε επίπεδο πολιτών, οι κινήσεις θα είναι άλλοτε μηδενικού αποτελέσματος και άλλοτε ακραίες καταστροφικού. Τι φταίνε οι ηγέτες όταν τα άτομα έχουν ξερά χέρια και δεν μπορούν να εκτελέσουν την πιο απλή σωματική εργασία πια?

Τα παραπάνω ισχύουν και για την περίπτωση που το σήμα επιφύλαξης [13], στα σύνορα,  δόθηκε στον ίδιο τον σκοπιανό οδηγό να το επικολλήσει. Μάλλον είναι και το χειρότερο σενάριο.

Ακολουθεί δείγμα φωτογραφιών.

6/10/12


 ΕΙΚ.1  Η επικόλληση του σήματος ακύρωσης, νέου τύπου[13], έγινε κανονικά


Ο άνεμος και ο χρόνος μεταλλάσσουν την FYROM σε Μακεδονία? (1)


Ο άνεμος και ο χρόνος μεταλλάσσουν την FYROM σε Μακεδονία? (2)


The sign "MK" is not recognized by Greece. Το διακριτικό σήμα "ΜΚ" δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα


Παρόμοιο περιστατικό 1α


Παρόμοιο περιστατικό 1β

--------------


[1] FM Poposki Meets Greek Counterpart Avramopoulos

[2] Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με συναντήσεις του στο πλαίσιο ΓΣ ΟΗΕ. Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ σε ισχυρισμούς ΜΜΕ ΠΓΔΜ

[3] Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επιστολή του ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου προς τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι

[4] Σκόπια για επιστολή Αβραμόπουλου: Ελληνική παγίδα ή ένα βήμα μπροστά;

[5]  Дипломатска белешка на Попоски за писмото од Аврамопулос

[6] Aπάντηση Σκοπίων στην πρόταση υπογραφής Μνημονίου Κατανόησης από τον Δ.Αβραμόπουλο

[7] “Μνημόνιο για τα Σκόπια”: Ευφυής πολιτική πρωτοβουλία ή διπλωματικός ερασιτεχνισμός ;

[8] Ενδιάμεση Συμφωνία - Χρονικό - Χάγη

[9] Χάγη πριν και μετά

[10] Άκυρη η «ενδιάμεση συμφωνία» Ελλάδας – Σκοπίων ...Δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή

[11] Προς καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

[12] Αρχικά ΜΚ - αυτοκόλλητο ακύρωσης FYROM

[13] Και όταν αντιδρούσε έδειχνε φόβο, δειλία και διστακτικότητα 

 ----------------------

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin