Wednesday, November 14, 2012

Τα ονόματα των 97 Ελλήνων με καταθέσεις στο νησί Τζέρσεϊ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Τη λίστα των Ελλήνων καταθετών που φαίνεται να απολάμβαναν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του νησιού Τζέρσεϊ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, από τις βρετανικές αρχές.
Πρόκειται για λίστα που φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων, που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ.
Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϊ -ανήκει σε σύμπλεγμα νησιών στα στενά της Μάγχης- που έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς. Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 8.474 off-shore τραπεζικούς λογαριασμούς στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της τράπεζας. Οι βρετανικές αρχές, στα χέρια των οποίων περιήλθε η λίστα, ήδη έχουν ξεκινήσει άμεσους ελέγχους για περιπτώσεις φοροδιαφυγής καθώς η πλειονότητα των καταθετών είναι Βρετανοί υπήκοοι.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Daily Telegraph». Η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ανάμεσα στα ονόματα των καταθετών περιλαμβάνονται και οι κάτοχοι των 97 off-shore λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν δηλώσει στην τράπεζα διευθύνσεις στην Ελλάδα. Το ρεπορτάζ για την ύπαρξη της λίστας έχει επιβεβαιωθεί από εκπρόσωπο της βρετανικής εφορίας.
Με έγγραφό τους οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος ζητούν από τη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών να μεριμνήσει ώστε να αποσταλεί από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα η επίμαχη λίστα με τα ελληνικού ενδιαφέροντος στοιχεία προκειμένου οι κάτοχοι των λογαριασμών «να τύχουν νόμιμης φορολογικής επεξεργασίας».
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται ότι και οι Έλληνες της λίστας ερευνώνται από τις φορολογικές αρχές της χώρας ώστε να εντοπιστεί αν έχουν επαγγελματική δραστηριότητα στη Μ. Βρετανία.
.agelioforos gr
14/11/12
-----

No comments:

Post a Comment

Only News

Featured Post

US Democratic congresswoman : There is no difference between 'moderate' rebels and al-Qaeda or the ISIS

United States Congresswoman and Democratic Party member Tulsi Gabbard on Wednesday revealed that she held a meeting with Syrian Presiden...

Blog Widget by LinkWithin